tirsdag 24. april 2018

Regnskapsmedarbeider


Noen ganger lurer jeg bitte litt på om jeg faktisk jobber med regnskap, eller hva jeg egentlig burde være ansatt som. I dag var en slik dag på jobb. Dagen startet med at jeg handler inn til kantina og de som jobber kveldsskiftet.


I går slang jeg litt med leppa da vi hadde kjøpt to brukte heve senke pulter. Når det viste seg at de ble levert flatpakket så skulle dem ha montør fra firmaet vi hadde kjøpt dem fra i Oslo til å sette dem sammen. Når jeg lurte på om det var nødvendig så fikk jeg i retur at jeg kunne jo gjøre det jeg. Ja kan gjøre det jeg, trenger ikke akkurat være ingeniør for å skru i noen skruer. 


Ut i produksjonen og lånte drill med bitzsett og etter en drøy time var to pulter demontert og bært bort, erstattet med to ferdig monterte hevesenkepulter som virket. Litt stolt av det som skulle være en stor jobb som ingen hadde tid til. Men jeg fikk ikke de kronene som montørene fra Oslofirmaet skulle ha. Rart det der...


Så var det på tide å slå på datamaskinen og logge inn for å starte på den egentlige jobben min, ja sånn regnskapsmedarbeider jobb.  Ved ti tiden kom en person som skulle ha arbeidstrening i kantina hos oss og siden alle andre hadde nok med sitt, så ble det jeg som hadde oppfølgingen med den.


Så litt regnskapsoppfølging igjen før det var på tide å spise lunsj. Nista mi. Jeg foretrekker niste isteden for brødskiver og noe pålegg i kantina på jobben. Når mange spiser og krafser med fingrene stort sett, så frister ikke det meg. Dessuten har man niste så kan man ha med seg gårsdagens rester etter middagen, eller en salat eller noe. Youghurter med og uten frø.


Etter matpausa var jeg i produksjonen for å pakke Jernstarter til smågrisene. Det har kommet en pall som skal ha etiketter og pakkes i esker av tolv stykker med tuter. Disse skal igjen pakkes i en stor eske med 10 småesker i. Sånn gikk vel resten av dagen, før jeg gjorde en liten kontorinnsats siste halvtimen av arbeidsdagen.


I morgen er det atter en dag, men da er jeg ikke på jobb. Godt med en fridag i uka så en kan gjøre noe en har lyst til. Kanskje det blir en ny fototur...


Siden det er midt i lamming, kanskje jeg skulle prøve å få noen søte lam unger som fotoobjekter.


Det er fasinerende å ta bilder av fugler, de poserer formelig. De er sjelden rolige og til tider strekker de på vingene uten at de skal fly.


Litt lenger ut på våren skal jeg en tur til Østensjøvannet igjen. Tenkte jeg skulle drøye litt lenger i år enn i fjor så jeg kunne ta bilder av noen fugleunger. Ikke bare de voksne som ruger på eggene sine.


Selve Østensjøvannet og bredden er fredet som Naturreservat, stien rundt vannet følger hovedsakelig grensen til Naturreservatet. De ubebygde områdene rundt er stort sett en del av Østensjøområdet miljøpark. Det er flere små øyer i Østensjøvennet. Det er ikke lov å bevege seg ut dit når vannet ikke er islagt. Når isen er sikker om vinteren er Østensjøvennet et yndet turmål for små og store skøyteløpere. Mer informasjon om naturreservatet og ferdsel i området finnes på skilt rundt vannet.


Når mai starter så skal jeg en tur til Drammen til Gulskogen gård, der skal det visst også være flotte påfugler å ta bilder av. Mange perler rundt om når en liker å ta bilder. Også en god grunn til fortsatt ha fri en dag i uka for å kunne "dyrke seg selv". Man må ta vare på seg selv, mange nok som lever etter ordtaket: "Alla dessa dagar som kom och gick,inte visste jag att det var livet." Jeg vil ikke det. Jeg vet at alle disse dagene er livet. 


Det er mye jeg skal i sommer, mange planer. Har en mange planer så er et ikke så farlig om en får gjennomført alle, da har man i alle fall noen som er gjennomført. Resten er bare utsatt bitte litt.



Gjess er en gruppe slekter i andefamilien. Om det er snakk om en enkelt fugl sier man gås. I Norge er gjess representert ved slektene Branta, Anser og Chen.


Tarsen, mellomfotsbenet hos fugler, består av en enkelt og ofte lang knokkel. Oftest er den naken, men kan være fjærkledd, er hos gjessene lengre enn mellomtåen, og svømmelapp på baktåa mangler; hos endene er det motsatt. Kjønnene er like og med samme utseende hele året.


Dykker aldri, men kan senke seg nesten helt under vann ved fare. I likhet med endene feller gjessene alle de store vingefjærene samtidig og er i noen uker om sommeren (på den nordlige halvkule i juli–august) ikke flygedyktige. Reir på bakken, hvite egg.


Arter som kanadagås, hvitkinngås, grågås og snøgås er blitt oppdrettet i fangenskap i Norge og flyr til dels fritt. Særlig kanadagjess er blitt satt ut i mange distrikter, og bestanden har enkelte steder blitt så stor at man har måttet sette i gang tiltak for å redusere antallet individer.


Grågås


Mye som skal skje før en trenger en slik... Gamle folk angrer på det de ikke gjorde, det de gjorde ble til erfaringer...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...