onsdag 24. januar 2018

Himmelen gråter


I dag kom jeg litt seint igang med turen min, så det ble både regnvær og blåst før vi hadde kommet oss rundt om hengebrua. Jeg angret bittert på at jeg ikke hadde med meg kamera, for på et jorde satt en hauk og spiste på ei kråke. Den fantes ikke redd og bare fortsatte med sitt. Nei jeg må nok ha med meg kamera over alt. Og for de som hevder de tar like fine bilder med mobilen så er jeg slett ikke enig. Jo nære ved kan du få det til, men du får ikke zoomet bra nok med en mobil.


Ikke nok med at jeg har fotografert med litt innstillinger på kamera i dag, jeg har også lastet ned "Lightroom cc" for å redigere dem. Kjekt å ha litt muligheter å bruke, om en ikke er helt fornøyd med en enkel gratisutgave av "Photoschape" Hvem av bildene som er best er jo en smakssak og ikke minst hva som er visjonen med bildet. Hva det skal brukes til og hvor det skal publiseres.


Jeg står fortsatt ved det jeg har sagt at en dyktig fotograf ikke har noe med et godt bilde som er redigert. Da er det redigeringsferdighetene som er gode, ikke fotoferdighetene. Er et optimalt bilde et uredigert bilde? Eller er et optimalt bilde et fototeknisk godt bilde? 


Med spådd mildvær og regn så var det bare å komme seg opp på taket og lette litt på snøen. Pappa måket i går kveld. Det endte opp med full veranda, så der har jeg vel full påskestemning når sola kommer tilbake. Nå er det bare å vente på takskredet skal gå på garasjen så jeg får full hundegård også. Takskredet på uthuset gikk nå i kveld, så nå er det full gårdsplass. Det går enda ann for da er det bare å ta traktoren. 


Nå er det slutt på frostrosene, nå er det vanndråper som gjelder når en er ute å veiver med kamera. Fange vanndråper i lufta er ikke så enkel oppgave, men når det drøpper så javnt som i dag så skal det litt til å misse dem, Alt som er under endring er fascinerende å ta bilder av. Naturen i sin helhet egentlig. Du kan gå en fast runde hver dag og ta de samme bildene, avlikevel så blir det stor forskjell på dem. Alt etter temperatur og årstid, tid på døgnet og utvikling av ferdigheter.


Jeg må si meg godt fornøyd med dagens bilder. Morsomt å se hva en kan få til bare man trener litt. Øvelse gjør mester sier dem og det tror jeg faktisk stemmer. Det er jo ikke bare jeg som er fornøyd med bildene heller, for jeg ble jo oppfordret til å delta med bildet mitt på fotoutstillingen i mars på Veien kulturminnepark. Det var bare 30 bilder som skulle stilles ut så det kan jeg klappe meg på skulderen for. Man må ta med seg de lyspunktene som er.


Jeg liker godt macrofotografering også, da er det bare å gå nære nok på det du passerer, om det er noe som gror eller noe som er parkert. Traktoren er vinterskodd og venter på å få brøytet veier og gårdsplasser.


Poteavtrykket blir vått i bunnen, så om regnværet fortsetter i hele natt så blir det vel badebasseng på hele gårdsplassen.


Ha en flott kveld, håper vinteren vil vare til påske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...