søndag 12. november 2017

Det burde du gjøre!


Ja, jeg vet hva jeg burde gjøre, men jeg har ikke lyst. Jeg vet hva jeg må gjøre, men jeg har ikke lyst til det heller. Jeg vet hva jeg skulle ha gjort, men jeg gjorde ikke det heller. Jeg vet hva jeg kunne gjort, men jeg tok ikke det valget.


Skikkelig lat helg denne gangen. Akkurat det ligner ikke meg, men denne helga til tross for solskinn og flott vær, så kommer jeg liksom ikke særlig igang med alt jeg burde gjøre, skulle gjøre, kunne gjort. 


Energibøtta er tom, inspirasjonsbrønnen er tom, innsatsvilja er borte og jeg kunne vel egentlig tenkt meg litt lyst og vilje til å gjøre bitte litt ufornuftig i det minste. Kanskje få litt inspirasjon til å gjøre litt annet. 


Men hva om en ikke benytter seg av en av alle dagene en har? Hva om en sløser bort en av mage dager. Det er nok av dager tidligere som en ikke husker i ettertid, til tross for at man både gjorde ting en burde, skulle og kunne. Om en ikke gjør noe en dag, tror du en ville huske den dagen om en stund? Det er vel gjerne de små spesielle tingene som gjør at en husker en spesiell dag. 


Hva gjorde du torsdag for tre uker siden? Før du kan si noe som helst om torsdag for tre uker siden så tenker du trolig på hvilken dato det var...  Det var 19. oktober... hjelper det noe særlig? Trolig ikke, om du ikke hadde en spesiell avtale akkurat den dagen. 


Jeg som har disse smånotatene når dagen er omme, jeg burde kunne få et lite hint iallefall hva torsdag for tre uker siden handlet om. Men der hadde jeg dratt en "memorylane" så mest sannsynlig så var det vel bare trivielle hverdags sysler som hadde foregått... Om det regnet eller sola skinte er også uvisst, men statistisk sett så regnet det sikkert.


Er det da så farlig hva en gjør om dagen? Når en tenker tilbake i livet, hvor mange av livets dager husker du? Midt i livet har du levd 16-17000 dager, hvor mange av dem husker du? Når du tenker litt etter så husker du sikkert noen flere enn ved første stund. Du kan koble hendelser til dager og noen minner dukker opp ved gjensyn av andre personer eller lukter. 


Blir denne dagen en du husker, eller føyer den seg inn i en grå masse av tidligere dager?




4 kommentarer:

  1. Nu tänker jag att det är ofta inte dagar man kommer ihåg, det är delar av dagar, vissa ögonblick, vissa korta snuttar av en dag, utan att riktigt förstå varför det just är dessa korta utsnitt man minns. Ja, ibland vet man förstås precis varför man kommer ihåg det ena eller andra... :)
    Glad att du i alla fall orkade visa vackra och spännande frostbilder. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ble en drøss med må ting i dag også, hundetur, vedbæring, husvask og nå holder jeg på med klesvask...

      Slett
  2. Så vackra frusna ögonblick du fotat. Jag har så roligt då jag försöker tolka din text, jag är inte så bra på norska, men det mesta tror jag att jag förstår. Värre vore om du skrev på danska, då är jag chanslös. Kanske beror det på min finska bakgrund att jag har svårare att förstå alla ord, jag har också svårt att förstå människor som pratar skånska eller danska. Men jag förstod mycket väl att du "fångar dagen" istället för att göra nytta, och det ska man göra, ofta, om du frågar mig! Så fortsätt med det/kram

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du trives med min blogg... ja vi skulle visst grepet dagen mye oftere enn det vi egentlig gjør. Carpe diem...

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...