tirsdag 24. oktober 2017

Støttegruppa for selvstendige folk


Etterhvert som trekkfuglene har forsvunnet litt etter litt så er meisene overrepresentert på fuglebrettet. I Europa finnes 9 arter, 7 av dem hekker i Norge: kjøttmeisblåmeissvartmeistoppmeisgranmeisløvmeis og lappmeis. Jeg har kjøttmeis, blåmeis, svartmeis og granmeis. I tillegg er det spettmeis som egentlig ikke hører med til meisefamilien, men til spurvefamilien.


Hailey og Tessy har sine faste snokerunde under fuglehuset om ettermiddagen. Det hender de søler litt peanøtter nemlig. Og akkurat det har blitt livretten til hundene ser det ut til.


I helga ble det fylt opp med både det ene og det andre, riktig til koldtbord eller frøbord om du vil.


Regnvær er ikke beste fotoværet, det er ikke så enkelt å få klare bilder av ting som er litt småspinnville småfugler.


Gode venner og ikke full kø for å få seg solsikkefrø. Det er mye som er bedre enn solsikkefrø tydeligvis.


Men på peanøttene der er det stort sett litt småkakling og flaksing. De spiser fra skumringen til det blir skumring igjen. Så lurer på hvor iherdige de blir når det blir skikkelig kaldt.


Jeg undrer meg stadig over hvor lite selvstendige folk er. Jeg burde ikke bli forundret lenger egentlig, men i dag ble jeg forundret igjen. Når jeg kom på jobb i dag ble jeg og ei til møtt av ei som tydeligvis hadde prøvd å rydde ut av oppvaskmaskinen, men der var det ikke reint for sluket var tett.


Kommentaren hennes var at vi måtte finne en mann som kunne ordne den oppvaskmaskinen. En mann??? sa jeg og hun andre og så på hverandre og på den som kom med utsagnet. En kan jo ikke gi opp før en har prøvd i det minste. Fiske ut silen og plukke den i de delene den kan plukkes ifra hverandre. Lukke døra til oppvaskmaskinen og forhåpentligvis finne et kort program så en fikk startet pumpa for tømming. Noe egen knapp for tømming fant vi ikke. Mens vi ventet på å få tømt maskinen renset vi vannkoker og the-trakter, vasket benker og skap. Skuffer og bestikk.


Det var jo ikke noe rart at oppvaskmaskinen var tett, for det var flere tannpirkere i den enn det sto igjen på bordet. Siler har en tendens til å tette seg når de fylles opp av trepinner og fett. Første observatør tittet innom etter en stund og ytret om at vi burde få noen til å komme for å vaske ned kjøkkenet for oss. Men i helvete da, det er jo ikke snakk om et kjøkken på 700 kvadratmeter heller??? Etter to og en halv time med vasking og skuring så så det riktig så trivelig ut på dette kjøkkenet igjen. Kjøleskapet står igjen til vasking innvendig, men det bør gjøres dagen før det handles inn mat til kantinen slik at en slipper å ta ut så veldig mye.



Ting tar jo ikke så lang tid, det er jo bare å starte. Men det er alt for mange som har holdningen til at det gjør jeg ikke, for det er ikke min jobb... vi må leie inn noen som kan ta på seg å gjøre slike ting som ligger under min verdighet å gjøre. 

2 kommentarer:

  1. Hej, och tack för besöket hos mig! Det ser ut som att du i Norge har precis samma fågelarter på besök vid fågelbordet som jag har. Jag är inge expert på området, men några arter har man lärt känna. Mina två katter struntar helt i vad det är för fåglar bara dom är tillräckligt dumma för att bli fångade. Nu ska jag läsa lite mer om dig.
    Ha en fin kväll

    SvarSlett
    Svar
    1. Håper du får et hyggelig opphold på siden min ;)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...