onsdag 11. oktober 2017

Sjarmtroll og skautroll


Jeg begynner å bli mektig lei regnvær om dagen. Særlig de dagene jeg har fri fra jobb. Men jeg rakk en runde i skauen med hundene i dag før det bøttet ned igjen. De ble ganske våte så det var godt at jeg hadde lagt i ovnen når jeg sto opp i dag.


Jeg dro til Hønefoss for å handle inn litt middager. Da jeg først var der så leverte jeg bøkene på biblioteket igjen. Det ble ingen nye bøker med hjem. Kosen med at biblioteket er et stille fredelig sted er over tydeligvis. Nå satt det folk å kaklet i alle kroker og stappet mat i tryta, klapret på hver sine dataer og hensyn til andre er aldeles fraværende.


Jeg er kanskje litt sær, men jeg setter stor pris på ro og fred når jeg skal kose meg. Samfunnet har blitt alt for masete og bråkete. Jeg er så glad for at det ikke er "inn" eller "popp" med den jævla musikken i matbutikken. Der er det fremdeles fredelig og godt om en holder seg unna når foreldre kommer drassende med uoppdragne unger på lørdager. Noen foreldre virker om de bare slipper dem når de kommer innenfor døra og så er det fritt vilt for ungene til de er tilbake til kassa.


Når det er full fart og mye mas på jobb, da må det være greit å foretrekke litt ro og fred når en kommer hjem. Jeg er vel en av veldig få som ikke setter på musikk i nærheten av meg. Jeg streamer ikke noe, jeg setter ikke på noe cd, eller tv for at det skal låte. Radio hører jeg på når jeg kjører bil. FMnettet virker ennå, selv om det skal være slukket i dette fylket. Kjekt med litt nyheter.


Det er utrolig hvor tålmodig de store er med denne lille pøbelen jeg kjøpte i sommer. Jeg hadde faktisk forventet at hun hadde fått mye mer, og da mener jeg virkelig mye mer kjeft og irettesetting enn hun har fått.


Middagen i dag ble ovnsbakte grønnsaker og poteter med kyllingfile ved siden av. Mens jeg ventet på at det skulle bli ferdig, leste jeg litt nettaviser. Da viste det seg at de skulle brenne et gammelt hus like ved hoppbakken i kveld. Det hadde jo vært spennende å se på. Brann på nært hold uten at noen blir husløse og all annen tragedie som følger i brannens fotspor.


Når tiden nærmet seg for at de skulle tenne på, så var det bare litt duskregning. Jeg tenkte jeg kunne kjøre opp til hoppbakken og parkere der, så kanskje jeg kunne sitte i bilen og se så jeg ikke behøvde å bli så våt. Så gjorde jeg det.


Vesle teita er snart like stor som de andre. Det er lenge siden hun vokste forbi Ronja. Snart fem måneder og til helga er det ny utstilling.


Hun henger godt med på tur og er slett ikke sliten når vi er tilbake hjemme. Hun dilter ikke bare etter de andre, men tar sine egne små runder for å sjekke ut ting. Alt er jo spennende for henne, for hun har jo ikke gått turer mange av stedene vi er på. For de voksne er det kjente kjære områder å snuse rundt i.


Prøvde meg på litt innstillinger på kamera for å få litt stilig vann, men Mounty klarte ikke å stå rolig lenge nok. Kan jo ikke forlange for mye når det er såpass mye vann i bekken vi skulle over. I morgen er det torsdag og praktisk talt helg igjen!


1 kommentar:

  1. Det är nog lugnare och trevligare i skogen än på biblioteket. Skönt att Hailey Är bra kompis med de andra, och tänk att hon redan växt om Ronja! Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...