tirsdag 3. oktober 2017

Lykkelige Hailey...


For å være helt ærlig, så tror jeg Hailey kunne havnet på værre plasser enn her. Hun ser på alt som skjer fra en positiv vinkel. Alltid klar for nye eventyr, for ikke å snakke om at hun er klar for MER! Uansett hva vi gjør, så vil hun mer.


Jeg har fått et helt utrolig forhold til henne på veldig kort tid. Hun har en personlighet jeg aldri har sett på noen hund tidligere. Hun er tvers i gjennom god og snill, lærenem og oppmerksom. Stor kjærlighet til alle to og firbeinte hun møter på sin vei.


Hun vil være med der det skjer, men når kvelden kommer så er det en sliten og fornøyd frøken som kommer for å kose seg i fanget mitt.


Hun viser så mye glede, uansett hva jeg vil ha henne med på. Hun har smøget seg langt inn i hjertet mitt, forbi alle de andre. Hver og en av de andre har sin del av hjertet, men Hailey har smøget seg forbi og helt innerst.


Planen før jeg kjøpte henne var å trene jakt for å kunne stille i bruksklassen. Men etter å ha vært med på en workingtest som medhjelper så vet jeg ikke helt. Jeg liker ikke å gjøre noe halvveis, så da tror jeg fort det kan bli litt halvhjertet. Jeg har jo ennå lang tid før det er "forseint", ja for forseint er det jo aldri, ting tar bare litt lenger tid når de er gamle.


Spørs om vi må finne vår lille greie som vi utdyper utover vinteren. Utstilling er helt klart noe vi skal fortsette med, der får man utrolig mye sosialisering av valper helt gratis. Både omgang med andre hunder, uvante lyder og lukter. Lære å forholde seg rolig og vente på at noe skal skje uten å mase. Og ikke minst, alt dette danner et godt grunnlag for alt annet du kan drive med i tillegg.


Yuhuuu, la oss finne på noe gøy!


Mest av alt så er det viktig at valper skal få lov å være valper! Det er nok av de som er overtrent i for ung alder. Jeg mener en hund skal adlyde fordi den har lyst til det, ikke fordi de ikke tørr å ikke adlyde. Hunden skal være kompisen din, ikke trellen din.


I morgen er det fri fra jobben igjen, men utifra yr.no med både duskregn og vind så frister det ikke med de helt store utskeielsene. Men yr har tatt feil før han, så det er lov å håpe. Men om yr har rett så har jeg planer om litt stå-trening for Hailey. Midt i oktober så er det ny utstilling og jeg kan kreve litt mer av henne. Nå er det ikke nytt å være inne i en hall lenger og hun må kunne stå rolig når vi venter. Sist helg var det mye ned på rumpa for å klø seg der båndet var. Hun går jo for det meste løs, så det var uvandt å ha noe rundt halsen så lenge. Kløing er jo også et lite frustrasjons tegn, så det må av læres før vi kommer opp på tellende resultater når hun er ni måneder. NKK Kristiansand er vel første mulighet for tellende resultat, så den bør vi vel klare å få skviset inn.


NKK har lagt ut terminlistene sine, så nå er det bare å kjøpe seg en almanakk for 2018 og starte planleggingen. Utstillingene er godt fordelt utover i landet og mange av dem er doble, så en får litt igjen for å kjøre noen mil. Kanskje vi sees ringside i 2018?


Spørs om jeg må finne loppekassa og lade opp til i morgen, så får været for en gangs skyld styre aktivitetsnivået...



2 kommentarer:

  1. Artig bildeserie av gladjenta 😍 Håper onsdagen blir fin.

    SvarSlett
  2. Hailey ser ut att trivas riktigt bra. Det spelar nog inte så stor roll om hon blir en jakthund eller sällskapshund. Hon kommer nog att gilla alla aktiviteter... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...