tirsdag 11. juli 2017

Sommer i veikanten i alle fall


Tessy følger nøye med i humleutviklingen ved hagedammen, plutselig dukker det opp noe spennende som ikke var der i går.


Det er ikke stort annet enn veikanten som minner om sommer, temperaturen er i alle fall ikke noe en kan kalle sommer. Det er ikke mange dagene jeg har hatt på med sommerklær hittil i år. Kort ermet genser er vel så langt jeg har strekt meg. 


De siste dagene har årets humlebarn funnet veien ut i verden. 

* *

Så her er det virkelig summende sommer. Som regel så kommer humlene litt lenger ut på sommeren enn de er i år. Det må ha vært en vellykket vår og klekketid for dem i år.


Tessy gleder seg til Merethe kommer hjem på fredag. Da blir det noen uker med kos før Merethe skal starte opp i ny jobb. Da er det ikke sikkert hun kommer hjem så ofte som når hun var student. Blir spennende nå å se om de finner en leilighet som de kan ha med seg Tessy til.


Her en dag så snakket jeg med en parkeringsvakt. Jeg har ikke mange apekatter på telefonen min, men Easypark DEN har jeg sans for. Om man blir forsinket så kan man bare forlenge parkeringen fra telefonen. Man slipper å ha med lommebok med penger eller kort. Fjellinjen er også en grei sak å kjøpe til frontruta i bilen. Alt som forenkler ting og samtidig virker, alltid! Det har jeg sans for.


Så når jeg parkerte på sykehuset sist så gikk jammen en sånn parkeringsvakt rundt på parkeringen. Jeg er jo litt nysgjerrig da, så når jeg har muligheten til å snakke med noen som jeg forventer har mer greie på ting enn meg. Ja da benytter jeg muligheten til å kanskje plukke opp en ting eller to.


Hvem har vel mer greie på parkering enn en parkeringsvakt? Denne parkeringsvakta var slett ikke så ivrig som en humle, så jeg gikk bort og spurte hvordan han i all verden han kunne vite at jeg hadde betalt eller ei nå jeg ikke har lapp i ruta som i gamledager. Da dro parkeringsvakta opp en snedig sak fra lomma si. Der hadde han en liste med bilnummer som var i nærheten som hadde benyttet seg av Easypark. Betal nå, sa han. Så trykket jeg på skjermen på telefonen og klikket inn både bilnummer og parkeringsnummeret. Bekreftet ønsket tid, og wups så poppet mitt bilnummer opp på skjermen hans. Snedig.


Det var dagens oppfordring.


I morgen er det fri fra jobben, så får en se om en finner på noe spennende. Jeg skal lempe Leif ut av senga i fem-tiden, så skal jeg sove helt til jeg våkner av meg selv! Jeg bør ta meg en tur til Hønefoss og handle inn litt til kjøleskapet, og kanskje en ting eller to til fryseren også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...