lørdag 15. juli 2017

Med Ampera til Kapp


Det var ikke lenge vi hadde den nye bilen før den sa takk for seg. Etter service og dataoppdatering så startet motorlampa å lyse, så forhandler ble kontaktet. Bilen levert og ny bil ble lånebil. Ja ja så fikk en teste el-bil da. Opel Ampera, er liten. Men helt ypperlig for bykjøring som Leif driver med om dagen. Du skal ikke behøve å ha rekkeviddeangst med denne, for den lader når du kjører den og ikke gir gass. Derfor endte vi opp med å kjøre denne saken til Kapp for å se på Urbane Totninger i går. 


Hjemmefra og til Kapp er det ca 10 mil, på vei hjem var det nesten mørkt for det nærmet seg midnatt og litt kaldt var det så det ble litt varme i bilen. Av likevel så brukte den omtrent det samme både til og fra. Så tur retur Kapp ble det brukt strøm for 30 kw. Og strømtanken var over halv fremdeles.

* *

Bare synd det ikke er kaldt og vinter så en kunne se hvor mye strøm som trengs da. Forholdsvis sprek når en skal kjøre forbi andre og bråker ikke i det hele tatt, men det er jo ikke stor plass i den da. Jeg hadde kanskje kunnet få med meg en hund, men på langt nær alle mine.


Jeg for min del liker best "Håkon Sakug" innslagene. En lettere oppvakt guttunge som lar seg utnytte av omgivelsene, og standardkommentaren er "er litt sært da" og "noe så dumt".

* *

Det var synd det bare var ett innslag med han i år, for min del kunne han hatt hele showet.


I sommer var det en svaleunge som hadde falt ut av redet sitt i uthuset og ned på golvet. Med hunder og en flaksende unge på golvet, så er odsene for denne fugleungen veldig liten. Jeg løftet den opp og la den i hengeren som står der.


Moren satt oppe ved taket og fulgte med, så jeg regnet med at hun fortsatte morsoppgaven med ungen til den var flygedyktig. Jeg har holdt et lite øye med dem og det ser ut til at ungen har overlevd til flygedyktig alder.


Et par dager etter dette bildet ble tatt så var både moren og ungen borte.


Låvesvale er nasjonalfuglen for både Estland og Østerrike. Låvesvalen skiller seg fra de andre skandinaviske svaleartene med sin røde panne og strupe og sitt sorte brystbånd samt den lange spisse halen. Ingen stor forskjell på hann og hunnfugl, men hannene har gjerne lengre haler. Svaler er trekkfugler som først kommer til Norge i mai-måned. 


De siste par månedene har vi hatt ustabilt nett og til tider ikke eksisterende nett. Etter utallige henvendelser til kundeservice for å få ordnet dette, uten å komme særlig lengre i resultatet. Etter endel styr så fikk vi til sendt nytt modem. Det hjalp litt, men nettet detter ut hver gang toget passerer. Det går ganske ofte tog til Bergen, for ikke å snakke om alle godstogene i mellom. Virker som det kanskje har noe strømforstyrrelser da toget passerer ettersom det er bra ellers. Ny feilmelding ble sendt inn i dag, så får vi se når vi får svar på den.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...