torsdag 29. juni 2017

Når gleden blir borte


Det går stort sett opp og ned her i livet, både med humøret og helsa. Venner og jobb. Hva en har lyst til eller ei. Men når gleden blir borte, lysten blir borte og uvissheten blir ett fett. Da må man ta noen grep. Når man prøver å glede andre, når man prøver å være snill og grei. Når man har funnet noe som en synes er et helt greit tidsfordriv og ikke minst noe å se fram til. Noe å glede seg til...


Så skjer det noe som gjør at gleden blir borte. Hvorfor skal jeg gidde å legge ned mye jobb, mange penger og ikke minst mye tid på å få ting til, for å glede andre når noen kommer valsende og ikke skjønner at de ikke får belønningen ved halvveis gjennomføring av oppgaven. Så mange smådetaljer og pirk som må godkjennes for å få publisert et utlegg, så mange småting som plutselig må forklares i det vide og brede. Det er helt greit, men å forlange at vilkårene for en bonusmystery som en må samle koordinater for å finne kan logges uten at halvparten av tallene er funnet. Nei det går ikke visstnok. 


Jeg svelger ingen kameler eller gir meg når noe ikke kjennes riktig. Jeg har alltid tatt mine kamper og stått i dem. Jeg har tatt denne kampen og står i den,så får jeg se hvordan det går. Jeg har så mye annet å bruke energien min på enn spetakkel og klaging. Gleden ved geocaching er borte, men jeg skal ha kontoen for på tur med Åse må jeg jo utover høsten. Vi har jo planer om både kanopadling og kirkesjekking i stora staden. Bygdøy har vi jo heller ikke fått vært.


Jeg har mine små og store turperler, noen har fått en cache andre har jeg beholdt for meg selv. Noe mindre på tur enn jeg har vært kommer jeg ikke til å være, ta noen færre bilder enn jeg har gjort kommer jeg ikke til å ta, skrive noen kråketær om hverdagslivets gleder og sorger kommer jeg også til å fortsette med. Om statistikken viser 0 eller 100 iløpet av en dag har ingen betydning, for dette gjør jeg kun for min egen del og ikke for noen andres del. Men vil du gledes av mine hverdagslige saker og nyte noen bilder av mine beste venner hjemme, i skauen eller på fjellet, da er det bare å følge med videre. 


Med firbeinte i hus blir det tur om sola skinner eller regnet bøtter ned. 

11 kommentarer:

  1. Et spill eller en lek har regler. De reglene bør man følge. En av reglene i denne leken er at man ikke har anledning til å finne på egne regler. Kan man ikke forholde seg til det bør man finne en annen lek og leke. Lykke til i jakten på en annen lek.

    SvarSlett
    Svar
    1. Alltid like imponert over de som kommenterer uten å si hvem de er. Greit å komme med standpunkter når en ikke behøver å stå for dem.

      Slett
  2. Uff så kjedelig. Jeg tenker at det går litt i bølgedaler dette med gleden over å drive med geocaching. Noen ganger er vi veldig ivrige, mens andre ganger er vi lei. En fin logg kan få tilbake lysten til Nye utlegg og overskygge 20 andre "kjedlige" logger. Nå ser jeg at det er en spesiell sak her. Syns det er dumt at det skal ødelegge, men sånn er det jo noen ganger. Co kan ønske, men ikke kreve hvordan ting skal gjøres. Groundspeak (eller hva de heter) har sine regler og de får vi visst ikke gjort så mye med. Husker det var en lignende sak her. En serie på mange cacher før man kunne logge bonus-cachen. CO krevde at alle skulle finnes først, men som sagt så sier retningslinjene at det går ikke an å kreve, så da gikk det for noen sport i det med å finne cachen UTEN å ha logget alle cachene i serien. Og så har du jo cacher co ønsker du skal paddle, svømme eller andre krevende ting for å få logget, mens noen velger å ta vinteren og isen til hjelp for å komme fram. Noen cachere elsker å finne mange cacher på en dag, gjerne 1000 stk om det er mulig, mens andre går gjerne en hel dag for å finne 1 cache. Noen går til cachen som ligger langt inni ødemarken, mens andre har nøkkel til bommen eller atv og kjører helt fram, selv om det i utgangspunktet ikke er lov til å kjøre der. Vi er alle forskjellige og har vår mate å drive med denne liken på. her har du laget en veiviser til mange ukjente fine steder og turer. De som velger å finne cachene på den "raske måten" er de som taper på det. De går glipp av gleden over den fine turen. Men sånn er det jo bare. Vi er forskjellige. Den eneste regelen er at loggen I cachen skal signeres.

    Håper du uansett får en fin sommer og håper jo at du fortsetter med geocaching.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ting går stort sett over når en får dem litt på avstand...

      Slett
  3. Litt tåpelig kommentar av "Anonym" her, synes jeg. De aller fleste vil jo følge reglene for Geocaching, men jeg forstår godt at du blir frustrert av og til når det gjelder ting som oppleves som flisespikkeri. Det er lov til å bli frustrert, uten at man dermed skal bli beskyldt for å ikke følge regler. :)

    Jeg synes du skriver mye bra her i bloggen din, og jeg ser frem til fortsettelsen. Håper du finner gleden ved Geocaching igjen. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk :) Det roer seg vel når det kommer litt på avstand.

      Slett
  4. Nå aner ikke jeg hvem "Anonym" er. Men h*n har et poeng. Det er ikke tillatt å finne på egne regler, spesielt ikke regler man prøver å påføre andre cachere.

    Det er ikke greit å slette logger, når de som har logget har fulgt alle regler og retningslinjer for funnet og loggen sin. Hvis du blir frustrert og lei, tenk da hvordan de føler det! De har vært på tur, hatt en flott opplevelse, for å så få en skikkelig nedtur etterpå.

    Å kalle det at noen ønsker å logge funnet sitt, som de har funnet helt ærlig og redelig etter alle gjeldende regler, for flisespikkeri, det er tåpelig.

    Jeg håper du fortsetter med geocaching, for dette er en fantastisk aktivitet. Men jeg håper også du slutter å slette legitime logger. Det fører ikke noe godt med seg.

    God helg! :)

    SvarSlett
  5. Det är nog extra skönt med en hundpromenad när cacheriet är besvärligt... Kramis!

    SvarSlett
  6. Kjedelige greier. Jeg har også måtte forklare noen av utlegga på den ene og andre måte, noen har jeg flytta for å slippe mere pirk - men jeg har sett på det som min feil fordi jeg ikke har studert reglene. Så jeg har beklaga at jeg har laga ekstraarbeid for 'groundspeak', som også gjør "jobben" frivillig, bare for å glede andre.

    Håper du ikke slutter! Du har lagt ut så mange spennende cacher som jeg ikke har hatt anledning til å ta enda. Du har vært kjempeflink!

    SvarSlett
    Svar
    1. Det går ann å bli litt oppgitt til tider...

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...