fredag 30. juni 2017

Man skal ikkje sova bort sumarnatta


Nei det skal man ikke, men i dag ble det en skikkelig dubb på verandaen etter middag gitt. Det hører med til sjeldenheten at jeg sover på ettermiddagen, men i dag var jeg fryktelig sliten av å ikke ha gjort noen verdens ting. 


Egentlig hadde jeg tenkt med til Sverige i dag for jeg må da ha vært på en ferietur når jeg har ferie, men for det første så sov jeg lengre enn jeg pleier, så ble det litt sein frokost, så fant jeg ut at det faktisk var fredag i dag så jeg burde handle inn litt til helga. Siden Merethe skal jobbe både på lørdag og søndag så har jeg ikke bil å handle med i helga. Leif har snart bursdag så jeg burde ha en bursdagsgave til han også. 


Merethe har fått fast jobb etter endt utdannelse som vernepleier og skal starte opp i Nittedal på slutten av sommeren. Da tar det nok ikke så lang tid før Tessy ender opp i urbane strøk heller. Jeg har mine tvil om Lady er her i vinter, jeg synes kulen hun har ved brystbeinet ikke virker helt harmløs. Den sitter farlig nære hjertet, men vi får se hva dyrlegen sier på den årlige helsesjekken i august. Småkuler har hun endel av ellers også, og begynne å operere på en ni års gammel hund gjør jeg ikke. Hun klarer fint noen mil på skau og fjellturer og svømmer som en helt så lenge hun får lov i elva. Men om det er noe kreftdritt i den kulen så er det sikkert alt spredning til både hjerte og lunger. 


På torsdag var Leif med til Drammen Sykehus når jeg ble scannet med radioaktivkontrastvæske, så får jeg vel bare vente på brev fra fastlegen om konklusjonen. Kjenner jeg er mektig lei dette lege og sykehuskjøret når jeg ikke føler meg det minste syk. Men med den ekstrainnsatsen de setter inn for oppfølging av føflekkreft de har startet med det siste året, for å fange opp en eventuell spredning før den tar til. Så må jeg vel egentlig bare være glad til. Men jeg som aldri har gått til lege tidligere i livet, så føles det fryktelig ofte med en gang i måneden omtrent. Hittil har de ikke funnet noe galt, så da satser jeg på at det holderseg på det viset.


Vi skal ikkje sova bort sumarnatta,
ho er for ljos til det.
Då skal vi vandra isaman ute,
|: under dei lauvtunge tre. :|

Då skal vi vandra isaman ute,
der blomar igraset står.
Vi skal ikkje sova bort sumarnatta,
|: som kruser med dogg vårt hår. :|

Vi skal ikkje sova frå høysåteangen
og grashoppespelet i eng,
men vandra i lag underbleikblå himlen
|: til fuglane lyfter veng. :|

Og kjenna at vi er i slekt med jorda,
med vinden og kvite sky,
og vita at vi skal vera isaman
|: like til morgongry. :|

1 kommentar:

  1. Så sant - ljusa sommarnätter borde man inte sova. :)
    Svårt när hundarna börjar visa tecken på sjukdom, jag förstår ditt beslut angående Lady. Själv har jag för flera år sedan bestämt samma sak när det gäller Kasper - inte en operation till. Hittills har han sluppit, och nu är han 13 år.
    <läkarbesök varje månad förstår jag känns jobbigt, men bra ändå att man håller koll.
    Betr. geocaching - jag känner inte till så mycket om det, men jag älskar dina fantastiska bilder inte minst av den norska naturen. Så mäktig och så vacker. Och så fint du visar den! :)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...