lørdag 17. juni 2017

Første feriedag


Når man har sånn ferie så er det vel meninga å gjøre ting en ikke pleier å gjøre til daglig. Så min første feriedag gikk med til å skrape huset. Det var slett ikke så mye jobb som jeg hadde fryktet, så det blir vel en dags jobb med å male der jeg skrapet av. Det var stort sett rekkverket som trenger mest pleie og noen striper langsmed noe panel som gammel farge skinner igjennom på.


Ferie er flere fridager etter hverandre. Ordet ferie kommer opprinnelig fra det latinske flertallsordet feriae som var religiøse festdager da en ikke drev handel og forretninger. Ordet betegnet seinere en periode da undervisning og rettsmøter opphørte. Ferie kom som et fremmedord i norsk på slutten av 1800-tallet.

* *

Noen som slett ikke har ferie ennå er fuglemor og fuglefar. Testing av vinger for ungene er en stor gesjeft om dagen og en av dem tar jammen sjansen på en liten titt ut fra åpningen også. Nå går det nok ikke lange tiden før alle ungene er borte når jeg sjekker fuglekassa regner jeg med.

* *

Begge foreldrene har et svare strev med å mette alle seks ungene, tipper de ser litt fram til at de klarer å fange maten sin selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...