fredag 2. juni 2017

Facebook...?


Facebook. En kilde for underholdning, informasjon og - tidvis - oppriktig og hjertefølt irritasjon.
I utgangspunktet lar jeg meg irritere av alle disse klipp-og-lim statusene som til enhver tid strømmer gjennom newsfeed'en: "Mors uke", "Fars uke", "To like strømpers uke" og alle tilsvarende statusspam der hovedbudskapet er "sett denne på din status dersom du anser dine følelser for å være større og mer ektefølt enn samtlige andres".


Jeg sier ikke at jeg aldri har kopiert en statusmelding, heller ikke at alle som noen gang har gjort det er gjennomgående ubrukelig, men jeg anser i stor grad at antallet egne tanker burde være klipp-og-lim-statusene overtallig. Kom igjen: noen egne tanker er vel folk flest kapable til å komme opp med..?


Det forundrer meg til stadighet at enkelte (og etter mitt syn; dessverre alt for mange) totalt ukritisk går berserk og kopierer og paster som om livet avhang av det. Hva med å faktisk vurdere de underliggende budskap? Innimellom i alle fall?


Tidens store slager er "Reiser du ulovlig inn i isødet Antarktis, kan du få bøter og fengselsstraff. Reiser du ulovlig inn i Norge, får du trygd..." skriver de.. og humrer... langt inne i både skjegg og glattbarbering og hva det måtte være, humrer de og synes selv at de er riktig så slagferdige... "Den tenker jeg småsatt", tenker de, og er fornøyde med å ha annet å presentere enn hva de spiste til middag i går eller skal spise i dag - eller i morgen.. (Statuslinja kan alltids endres etter at en eventuelt har vasket.. eller bakt.. eller vært på trening.. og dessuten har vi jo nå "places" som gjør at du egentlig kan gjøre folk oppmerksom på at du er på gym'en uten å måtte skrive det i status... men det er selvfølgelig bare dersom en ønsker det.. å opplyse om det, mener jeg.. og det gjør jo de fleste..)


Og så kan de jo mene noe, da.. når de legger ut slike statuslinjer.. og når en først skal mene noe, så er det jo greit å mene det samme som de andre - i tilfelle en plutselig ender opp med å ikke få noen "liker" eller smilefjes i kommentarfeltet.. kanskje noen til og med antyder at de ikke liker det du mener..? skrekk og gru!


Jeg sier ikke at alle må mene forskjellige ting.. jeg tror ikke engang der er tilstrekkelig med ting å mene til at alle kan få ha sin mening alene, men jeg lurer litt på, jeg, om det ikke egentlig er slik at de fleste som mener dette og hint på Facebook, ikke egentlig mener det likevel....? Er det virkelig slik at den store massen her på berget faktisk innbiller seg at dersom en er ulovlig innvandrer i Norge, så får en automatisk trygd? og om det nå faktisk var slik; at dersom en kom ulovlig inn i Norge, og fikk trygd.. og bolig.. og utdanning..


I kveld ble det jammen fyring i vedovnen til tross for at det er 2017s første sommermåned som har vart i to hele dager allerede. Med regnvær og skautur så blir en litt frossen når en kommer inn. Da gidder ikke jeg å sitte under et pledd i sofaen og hutre. Nei da fyrer jeg med ved. Vedskjulet er jo så si blitt helt fult igjen, så da er det bare å putte de i ovnen.


Hunder trenger tur om det er sol eller regn, så det er bare å kle på seg og trekke ut i naturen. Håper pinsen blir bedre etterhvert enn det den er nå. Regnvær er ikke beste været når en har fridager å bruke ute. Tre dager med regn vil jeg ikke ha. Jeg vil ut på tur. For i går fikk jeg brev om at jeg skal fjerne alle skruene og skiva jeg har i anklen første september. Om ikke det går som det skal så ryker alle fjellturene jeg pleier å ha om høsten. Så tydeligvis så burde jeg ha disse turene i august isteden i år.


Imorgen må jeg sjekke hvordan det går med blåmeisparret i fuglekassa, for nå er det snart på tide for eggene å klekke hvert øyeblikk. De siste gangene har hun bare ligget helt rolig så det er ikke så mye å legge ut egentlig.


Til tross for at det er sommer, i alle fall på kalenderen så får småfuglene sin daglige dose fra fuglebrettet. De er ikke fult så tallrike lenger, men dompappen holder seg der fortsatt så de har nok rede i nærheten. Bare finværet kommer nå så kan jeg sitte på verandaen med full oversikt igjen.



1 kommentar:

  1. Ja fejan är fejan på gott och ont.Tacka vet jag skogstur,här duggar det lite idag men vad gör det.Hoppas du får goda turer i höst också.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...