torsdag 11. mai 2017

Digremyr


Min siste dag som gressenke og jeg sliter meg oppover Holleia med tre hunder og en mobiltelefon som eneste kamera. Ja for med så tungt skydekke hadde jeg ikke noen tro på at det skulle bli de helt store utsiktsbildene i ettermiddag.


En liten stund så det ut til at skydekket skulle sprekke opp, men jeg måtte trøste meg med at det i alle fall ikke regnet og sluddet som det gjorde når jeg var hos Merethe og Marius i går. Vi cachet litt, men gav opp etter halve runden da vi var både våte og lei av sludd så store som lommetørklær.


Det er ikke langt oppover i lia en skal før en ser helt fra den ene enden av dalen til den andre. 


I morgen har jeg tatt meg en feriedag, så slipper jeg å være på jobb før jeg skal dra til Langedrag for å hente Patran og to klassevenninner etter endt arbeidsuke. Jeg skal jo tross alt være der klokka fire om ettermiddagen, så det hadde ikke vært mange timene jeg hadde fått gjort noen i morgen. Med langtur i snø i dag, så har ikke hundene det noe vondt av å være hjemme i morgen. Det blir jo ikke plass til både dem og bagasjen til jentegjengen,


Ronja tar ikke store plassen, så hun kan få litt trim når vi småcacher oss oppover Hallingdalen utover dagen. Det er blitt noen nypubliseringer siden i sommer når jeg var oppover en tur til Mettiorittkrateret.


Men en ting må jeg få si, nå begynner jeg å bli møkk lei snø som kommer lavende ned fra himmelen i hytt og pine. Det har kommet mer snø de siste tre ukene enn det har gjort det siste halve året. Jeg kan ikke huske at det har snødd tre ganger etter at våronna er gjort og åkeren sådd. Med snø blir det ikke noe varme i jorda som gjør at kornet spirer.


Når vi kom opp på Rundhaug spilte orrhanen så det jomet over Holleia og jeg angret litt på at jeg ikke hadde strevet meg oppover til Skurvemyr isteden. På toppen så var det så mye snø at det nådde midt på leggen omtrent. Jeg ble rimelig våt både på sko og bukse, så det var veldig godt å komme inn til dusjen og finne morgenkåpa for å dumpe ned i sofaen. Nyte siste kvelden aleine med vaniljeis, blåbær og jordbær. Kan ikke si annet enn at jeg koser meg aleine jeg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...