lørdag 29. april 2017

Vårsola er tilbake


Etter alt for mange forholdsvis rolige dager for hundene sin del ble det en skikkelig snøvabbetur oppover Holleia i dag. Sola skinte fra så si skyfri himmel og med en herlig temperatur var det bare å ha på egnet fottøy og legge i vei.


Det var ikke langt oppover Holleia en skulle før snøen lå og det var is på dammen. Men nå håper jeg virkelig at det ikke kommer mer snø. Det er tross alt snart mai måned og da er jeg godt fornøyd med snø. Nå vil jeg ha varme og sol.


Det var ikke mye spor å se etter store fugler, men i grustaket var det en som hadde tatt seg en tusletur.


Hundene satte stor pris på all snøen oppover og tok utallige snøbad. Sola steika og gjorde det godt og varmt, så det var nok godt for dem å kjøle ned både snuter og mager.


Det var dårlig med andre spor oppover i veien, så det spørs om de fire rådyrene og den ene hjorten som har hatt tilhold på jordet har tatt seg en tur et annet sted etter den siste snøen som kom.


Som alltid når en går oppover Holleia er det bare å kle av seg, det blir alltid for varmt på vei opp, men godt å ha opprinnelig påkledning på vei ned igjen. Om varmen som er spådd kommer, så kaster vel alle hundene pelsen regner jeg med.


Da vi nærmet oss toppen der det begynner å flate ut, så var snøen nesten kant i kant med militærstøvlene jeg hadde på meg og det begynte å bli ganske tungt å vabbe seg framover.


Det virket som om hundene begynte å få nok av snøvabbing også, for på slutten dannet de lang rekke isteden for å gå ved siden av hverandre. 


Jeg hadde håpet på litt mindre med snø så jeg kunne sjekket om barhytta sto og om det hadde vært noe aktivitet på myra. Nå begynner det å bli riktig tid på å gå på fugleleik.


Jeg må innrømme at dette var skikkelig fristende når vi snudde. Men jeg holdt meg på beina...


Lady sklei nedover på magen et langt stykke.


Best å sjekke om det er noe som en kan gå glipp av i veikanten.


Det kan jo ha gått ei mus eller to i lyngen. I morgen drar Leif tilbake til Danmark og Patran skal jobbe, så da får jeg vel ta meg en liten tur for å sanke noen bokser igjen... 


2 kommentarer:

  1. Tänk så bra att ha både sommar och vinter inom räckhåll! Kramis!

    SvarSlett
  2. Ska man se spår är ju snö bra.Men va mycket ni har kvar,här har den nästan försvunnit igen.Ha en fin helg.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...