søndag 12. mars 2017

Så var det over


Det har blitt litt titting på Cruftstreaming fra torsdag og i helga. Mange pene hunder og bra oppvisninger, men lite nytt å se så det er nok litt dårlig fantasi på folk. Denne helga har egentlig føltes lang, til tross for at jeg ikke har gjort så fryktelig mye. Men nå er helga over.


Til tross for at jeg har med meg en hund eller to når jeg er å på  noe så trenger dem litt aktivitet. Nå som dette mildværet har kommet så er det bare å bruke skiløypa på jordet før den er ubrukelig. Om en måned er det påske, da tipper jeg at det er bart og hestehoven står med gule duster i alle grøftekanter.


På lørdag var det knallvær og silkeføre for mine smørefrie ski. Bare å spenne dem på seg og ake ned på jordet. Da får hundene strekt på beina og brukt energien sin. Ronja tar helt av når skiene tas fram og spennes på. Egentlig tar hun helt av når jeg tar på meg skiskoene.


Fotoapparat og skitur er ikke så enkel kombinasjon, så stort sett så blir fotoapparatet inne når skiene skal på. Men siden hundene elsker skiturer så tenkte jeg at jeg måtte få tatt noen bilder av det før det blir klinete på jordet og ikke noe skiføre.


Hun er flink til å passe seg, men noen ganger må hun få en liten påminnelse. Står hun midt i sporet så er det fort gjort å ake over en liten pote med skiene. Så var det inn for å se på gutta som gikk 5 mila som vi hadde tatt opp så Leif skulle få sett også da han kom hjem fra jobb. Jeg synes Sundby er ekkel så jeg unnet ikke han noe seier for å si det sånn. Tittet litt på 3mila i dag, men den var jo egentlig avgjort før starten hadde gått. 


Når en runde er unnagjort så venter Ronja på om vi skal ta en runde til. Og det blir stort sett både en og to runder til, 


Om kvelden ser jeg mye på National Geographic for å forhåpentligvis lære noe nytt. I kveld var det verdens 10 verste katastrofer både i omfang og kostnader. Omfanget ble godt dokumentert av hver enkelt hendelse.

10. Tornado i USA i 2011


9. Tsunami treffer Japan etter et massivt jordskjelv i 2011


8. Spanskesyken som gjorde at de som døde så ut som drukningsofre. Dagens fugle og svineinfluensa er en mutasjon fra Spanskesyken.


7.Vulkanutbrudd i Indonesia, Krakatau i 1883, som ga opphavet til vulkanforskning. Vulkanen sprengte seg selv helt jevnet med jorda.


6. New Orlines i ruiner i 2005 orkanen Katarina


5. Syndefloden etter siste istid. Hadde denne skjedd i dag ville både London og New York blitt jevnet med jorden.


4. San Fransisco  Jordskjelv i 1906 som fører til et stort inferno av flammer iløpet av 3 dager.


3. Vulkanutbrudd på Island 1783, ett av verdens mest dødelige vulkanutbrudd. Det varte i 8 måneder, askeskyen dekket hele den nordlige halvkulen. Laki påvirket hele verden med hungersnød og kulde.

2. Tsunami og jordskjelv i 2004 i Thailand og Sirilanka. Bølgen traff 13 land.


1. Svartedauen i 1348. Pest som sprer seg, svarte byller og lammelser. Byllepest kan vi fortsatt få i dag. Fingre og tær bli svarte.



Før jeg startet på middagen i dag så ble det kakebaking. Jeg syntes røra var litt tynn og fant ut at jeg skulle sjekke oppskrifta som Patran hadde. Den jeg hadde skrevet av i boka mi stemte etter all sannsynlighet ikke, Har man bakt noen ganger så har en en liten magefølelse på om noe mangler. En halv kilom mjøl manglet i røra. Men så lenge røra ikke var i ovnen så går det ann å få mer i den.

¨
Jeg er ikke så hekta på fart, så jeg aker gjerne utenfor løypene i nedoverbakkene. Da løper hundene utenfor løypa også, det er forholdsvis mye tyngre for dem, men jammen holder de bra følge av likevel. 


På full fart inn i en ny uke...


Inn mot skaukanten så er det nesten ikke snø og Ronja får virkelig opp farten.


Men i løypa blir hun etter.


1 kommentar:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...