mandag 16. januar 2017

Wherigo - Hønefoss i Revers


Skal på jakt etter en reverse geocache, eller motsatt geocache. Her har du ingen koordinater, men i steden en "boks" (her i form av en wherigo-cartridge) som vil fortelle deg hvor langt unna cachen du er. Ditt mål er å finne frem til cachen og gjerne på så få mulige forsøk som mulig. Hver gang du trykker på knappen i wherigoen vil du få beskjed om hvor langt unna boksen du er. Om tallet synker gjør du noe riktig. Når du har kommet innenfor 25 meter fra gjemmestedet vil du få en beskjed med nøyaktig koordinater til cachen. Da er det bare å navigere videre med vanlig gps...

Det var ikke nei i min munn når Åse og Hilde trengte sjåfør til dagens oppdrag Hønefoss eneste wherigo-cache. Siden min windows telefon nektet å samarbeide med slike "nymotens" greier hadde jeg egentlig skrinlagt dette prosjektet til jeg skulle skaffe med ny telefon. Siden jeg kun kjøper meg sånne tekniske dingser når den gamle ikke virker lenger, så kunne det bli lenge til jeg skulle leite etter denne. Hilde og Åse er mer opptatt av slike tekniske ting enn meg, og ikke minst har de mye mer tålmodighet enn meg så takket jeg gladelig ja til rollen som sjåfør og sekretær.

Vi regnet med at boksen befant seg et stykke unna anmerkningen på kartet, tok vi utgangspunkt på andre siden av byen for å være på den sikre siden. De andre kom rett fra jobb og jeg hadde hentet bilen fra verkstedet på så si samme sted så det var et logisk utgangspunkt. Vi var alle spent på hvilken retning vi skulle, for vi hadde et utgangspunkt på vel tre kilometer. Et bitte lite område å snevre inn.

Litt i overkant opptatt av tekniske innretninger valgte vi veien gjennom byen samtidig som alle andre også sluttet på jobb. Kan jo aldri vite. Retningen ble raskt lokalisert da begge var enige om at apekatten på telefonen viste færre og færre meter. Det ble kun et par sleivkjøringer, først over ei bro som jeg raskt fikk korreksjon på fra baksetet. "Her blir det lengre!" Snu ved første mulighet og inn motsatt vei, men der gikk det ikke noen vei videre mot der vi skulle. Det var blitt bom og gangvei gitt så vi måtte kjøre rundt.

Vi trodde lenge vi var på riktig vei, men vi kom ikke langt nok. Fortsatt tohundre meter unna. Tilbake og ny retning i neste kryss til veien igjen ble til gangvei. Slett ikke verst å komme vel hundre meter unna, etter landskapet å bedømme var det en logisk vei å følge videre til fots.

Siste stopp for å sjekke apekatten, så var vi jammen så nære at det kun var atten meter til slutten. Da kunne de beleste damene informere meg om at ved noen tastetrykk så kunne det bli opplyst om eksakte koordinater. Ehhh med min tålmodighet så var det bare å tenne lommelykta da det var blitt forholdsvis skumrint når vi nærmet oss slutten. Siden den skulle henge, så var det ikke så veldig mange stedene å leite. Innen de teknisk anlagte damene hadde funnet koordinatene hadde jeg funnet boksen og kunne signere cachen.

Tror ikke jeg blir noen ihuga cacheleiter etter slike ting, men jeg har tatt feil tidligere og jeg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...