torsdag 22. desember 2016

Jakt i Hokksund sentrum


Hokksund = Rundkjøringer! I går fikk jeg og Åse kjørt de fleste av dem opptil flere ganger. Førjulskos med Åse langs Tyrifjorden og videre nedover Drammenselva. Det er nok en ting vi ikke klarer å lære oss... caching tar lenger tid enn en regner med. En må kjøre dit en skal, så kan en cache seg hjemover. Da er det mest sannsynlig å komme nærmest målet. Men Hokksund og Drammen er da ikke så langt fra hverandre egentlig...


Det var flere enn en gang vi måtte dra litt på smilebåndet. Her hadde vi egen privat vakthold med kameraovervåking av bilen når vi leita etter en av boksene. Med en gang så det ut som en skikkelig vaktmann, men etter nærmere titting så var det en annen barsk utgave. En over hjelpsom mann kom gående på tur med hunden sin og lurte veldig på hvorfor vi satte igjen bilen der, Hadde vi kjørt sund? Ville den ikke gå lenger? Så var det enkleste utvei å fortelle hva vi dreiv med og han fikk til og med tilbud om å bli med på stien opp til cachen så han skulle få se selv. Men det var han ikke interessert i gitt.


Når halve dagen var gått var det på tide å legge ned dagens matbytte. Når man er på cachetur så spiser en i nærheten av en cache. Når vi gikk inn på Galaxy så møtte vi to i døra som kom med hver sin kyllingkebab. Den så så god ut, at vi tok en hver oss vi også. Og det er som de reklamerer for på siden sin på nettet. "Smak vår kebab èn gang – du kommer garantert tilbake for en til!" Absolutt den beste jeg har smakt i hele mitt liv.


Gårsdagen var en parkandgrab dag, da Åse ikke var kommet i skikkelig juleform, men hadde en liten forkjølelse å pleie. Men med en kartleser som Åse så får en med seg de fleste innen en armlengdes avstand. Vi sklei oss rundt på isen flere steder, uten å teste støtdempingen på rumpa en eneste gang.


På rundturen i dag fikk vi avlevert to sporbare saker, og plukket med oss tre hjem. Da er det vel bare å planlegge ny runde på nyåret så en får sendt dem på en videre ferd. Eller om det blir litt caching i romjula... aldri godt å vite serru. 


Noen har nok mer tålmodig gartner enn andre...


Her skulle vi nok vært noen timer seinere, det er noen som er mer glad i jula enn andre.


På vei til denne cachen som var i nærheten av elva fikk vi oss nok en god latter. Akkurat i det jeg stupte ned skråningen mot elva kom det et eldre nysgjerrig ektepar. De lurte på om jeg skulle ta bilder av endene i elva. Jada, sa jeg og forsvant under brua. Åse sto nærmere tvekrokete på broa og prøvde å ikke le så lenge de sto ved rekkverket og tittet etter meg. Nå må du ikke falle i elva da, sa dama lettere bekymret. Neida, jeg hadde slett ikke tenkt å bade i går. Når de forsvant så fikk vi endelig logget og satte kursen mot bilen igjen.


Dagen ble startet med Vikersund og en cache vi begge hadde leitet etter tidligere. Nå med litt mer erfaring og ikke minst har en lært seg å være litt mer klåfingret etter hvert. Da fikk vi logget cachen. Vi avsluttet også i Vikersund med en adventscache som fremdeles hadde julegodter! Litt utfordringer i Vikersund sentrum da gata er stengt. Med cacher som skulle plukkes på hver side av sperringen så ble det litt fram og tilbake kjøring. Totalt ble det 34 funn på hver av oss.


Jeg hadde en sporbar blåmeis som skulle til neste fuglekasse, så da ble den etterlatt her. Tror den kommer til å kose seg med twist i jula. 


1 kommentar:

  1. Det är mycket man får se under en cache-jakt... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...