søndag 18. desember 2016

4. søndag i advent


Ønsker alle både valpekjøpere og andre hundevenner en riktig god jul og et aktivt nytt år i 2017. Nytt år og nye planer skal legges, gamle planer sluttføres og ellers skal livet nytes! Håper vi sees...


Natt til lørdag kom den eneste julesnøen som blir her i år er jeg rett. Men det ble fint og hvitt her, selv om det ikke var noe mengde å snakke om. Ble vel et par cm om en legger godvilja til.


Det er rimelig vått i skauen fortsatt, selv om det har blitt islagt forholdsvis mange steder de siste dagene. Det har jo holdt seg på 10-15 kuldegrader de siste dagene.


I dag gikk turen oppover Holleia da temperaturen var et par minusgrader og snøen var helt hard å gå på. Vi kom et godt stykke oppover før det brått ble mye mer snø og skaren var slett ikke like samarbeidsvillig. Hverken jeg eller hundene kunne gå oppå lenger, så da var ikke valget så vanskelig med å snu. 


Det var like overfor der den gamle seterveien går ned igjen, så vi klatret over bekken så vi kunne gå der nedover. Alltid bedre å gå en liten runde enn å gå opp og ned samme veien.


Før vi var nede igjen så begynte det å regne, til tross for flere kuldegrader. Jeg hadde håpet på snø jeg da, for når det blir meldt nedbør og det er kaldt så SKAL det komme som snø! Særlig i vintermånedene!


Mounty er ikke så veldig begeistret for litt mer avansert posering enn sitt eller ligg. Men han kommer seg stadig. Han må jo ha litt å bryne seg på eller strekke seg etter han også. Selv om han slett ikke skjønner poenget med sånt. Og det lyser lang vei.


Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi to lys i kveld, to lys for håp og glede

Så tenner vi tre lys i kveld, for lengsel, håp og glede
De står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi tre lys i kveld for lengsel, håp og glede

Vi tenner fire lys i kveld og lar dem brenne ned
For lengsel, glede, håp og fred, men mest allikevel for fred
på denne lille jord, hvor menneskene bor


2 kommentarer:

  1. Den lilla snö vi fått försvinner undan för undan, till jul väntas möjligen lite regn och flera plusgrader. Svår ishalka på alla småvägar.
    Nog tycks det som om Ronja är mer poseringsvillig än Mounty, hon ser då för go ut, den lilla. <3
    Ljusen du tänder - åh så även jag hoppas på att det fjärde ljusets budskap förverkligas. Så förfärligt, att vi inte kan samsas, att så mycken ofrid och strid ska finnas på denna vår egentligen så lilla och sårbara planet.
    Men vi får göra så gott vi kan, var och en, på vår egen plats här på jorden.

    SvarSlett
  2. Åh, vilket stiligt tomtepar. Det kom ju tillräckligt med snö för att julbilderna skulle bli fina! God Jul!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...