tirsdag 30. august 2016

Pokemon sleep - tupperware go

Eventet er sendt inn til godkjenning, så får vi se hvordan det går...


Tidspunkt: Tirsdag 4. oktober 2016, klokka 18:00-20:00
Sted: Sundvollstranda, vis-a-vie Sundvollen Hotell
Servering: Kaffe og kaker

Vi har ordnet med grillkull, så det er mulighet for å grille medbragt grillmat.

Det vil bli nypublisering av en cache eller to på eventet. Fint om du skriver en "Will Attend" om du kommer slik at vi har en liten anelse om hvor mange vi blir.

Once upon a time in a country far far away…

Frem til mai 2000 ble sivile GPS-signaler forvrengt av amerikanske myndigheter vha. noe som kalles SA ("Selective Availability"). Dette gjorde at sivil GPS-presisjon var ca. +/- 120 meter.

I løpet av mai måned 2000 var aktiviteten Geocaching etablert og i løpet av året var det geocaching.com vel etablert i en form som har vist seg å være levedyktig over tid:

• 1. mai annonserer Bill Clinton at SA skal skrus av.
• 2. mai: SA blir skrudd av og presisjonen på sivile GPS signaler blir ca. 15 meter.
• 3. mai: Dave Ulmer ville feire dette og teste presisjonen og gjemte en boks i skogen utenfor Portland, Oregon. Han annonserte stedet på USENET newsgroup sci.geo.satellite-nav
• 4. mai: Boksen funnet og innen få dager var det gjemt bokser i California, Kansas, Illinois.
• 8. mai: Han som først fant boksen til Ulmer, Mike Teague, begynte å samle koordinatene til alle de gjemte boksene på web-stedet sitt og opprettet en mailing-liste.
• 9. juni 2001 : Norges første, i Bergen – fortsatt i live

Om man trasker gatelangs, eller skauleis, om man kjører bil eller rullestol på jakt etter små og store bokser. Noen ganger vet man ikke hva man leter etter engang… men når man finner det så har noen signert på at de har vært her tidligere enn deg. Uansett hvordan man vinkler det så er det kun en som kan være den første, så flertallet har noen foran seg på loggen. I samme område så ser en stort sett de samme som har signert i loggen, men glimt av «ukjente» nick innimellom. Jeg tror ikke jeg er den eneste som legger merke til om et nick opptrer ofte eller sjeldent. Hvorfor har du akkurat det nicket? Er det navnet ditt, eller har du en spesiell historie om nicket? Noen nick gir deg en umiddelbar følelse av hvordan denne personen må «se ut». Innimellom så får man en selfi eller to vedlagt en logg, så tenker man.. Er det sånn du ser ut, deg har jeg jo møtt mange ganger tidligere uten at jeg har ant at du leter etter cacher du også!

Nå er muligheten her på Sundvollen! Har du lyst til å bli litt kjent med ansiktet bak nickene? Ta deg en tur da vel! Vi har kaffe og kake, fyrer opp i grillen så om du har med litt grillmat selv så kan det bli riktig så koselig i vannkanten.

Februar 1996, Japan: Ei dame i starten av tjueårene står i en park med en Game Boy og en tilkoblingskabel som gjør at man kan koble Game Boy-en opp til en annen. Med dette i nevene spør hun lett og lekent tre gamle gubber om de ikke vil kjempe mot hennes Pocket Monsters. Gubbene skjønner ikke stort. Men: Det var et spill som het Pocket Monsters ute til Game Boy, det virket kjempemoro, og det var visst en forskjell på hvorvidt du kjøpte rød eller grønn versjon av spillet.

Denne Pokemonfarsotten har gjort det vesentlig enklere å være geocacher i urbane strøk. Ikke så mange som kikker rart på deg om du henger i en lysstolpe eller sikter deg inn på en krakk i en park. Men geocacher er fysiske, så vi er også avhengige av en annen farsott som inntok familier for over 60 år siden. Over 2 millioner konsulenter i mer enn 100 land har skrevet Tupperware inn i forbrukernes bevissthet med unike, multifunksjonelle og profesjonelle produkter. I mer enn 60 år har Tupperware skapt historie med enestående produkter i høy kvalitet, som gjør hverdagen enklere for alle.

Det er bare fantasien som setter begrensinger for nick, cacher og gjemmesteder. Kanskje du spinner litt videre på andres ideer og cacher som du har funnet? La oss møtes for å finne ut litt mer…


Skikkelig spennende tider framover, nå blir det Event arrangement på Sundvollen!

1 kommentar:

  1. Flinke dere er! Det må jo bare bli suksess!
    Skulle så gjerne komme, men tirsdag er min faste arbeidsdag. Får nå se om det kan bli ei råd likevel.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...