søndag 22. mai 2016

Blåsløyfene strømmer inn


Siden det var sånt grisevær i dag så hadde jeg ikke regnet med at det var noen som tok seg runden på Holleia for å leite etter cacher. Men jammen var det ikke en som hadde tatt seg en skikkelig runde og tatt alle sammen. Ikke nok med fine utfyllende logger, så kom det mange blå sløyfer også! Det er ekstra stas da.


Jeg og Patran tok en liten bedagelig runde i bil i dag. Jeg var litt sliten i beina etter runden min på Holleia i går, så det fristet ikke med mange oppoverbakker på tur i dag. En runde i havna med hundene på formiddagen, så en biltur på ettermiddagen for å ta noen uloggede cacher i Haug, samt den ene på Eggemoen.


Malin hadde litt problemer i går kveld. I søvne så hadde hun fått snudd seg så hun lå under stresslessen i stua. Hun hadde tenkt å reise seg opp når hun våknet, men det gikk ikke for da buttet hun i stolsetet. Ikke fikk jeg hjulpet henne med å løfte vekk stolen heller, for hun lå på beina på den. Så løsningen ble at jeg rett og slett dro henne fram fra stolen. Ikke godt å bli gammel og stiv når man sovner under en stol.


Egentlig skulle jeg gjort litt husarbeide i dag, men slik ble det ikke gitt. Nei det ble litt klesvask, og ellers rett og slett ikke noe fornuftig. Nå nærmer det seg kvelden og jeg har slett ikke planer om noe fornuftig i det hele tatt. Venter på oppholdsvær så jeg får tatt den nye cachen til Hilde på Høgnipa, ellers så må den bli på onsdag... så slipper jeg å vaske litt da også kanskje... 


Frosken er godt i gang med familieforøkelsen. Et navn som er satt sammen av ordene "rumpe" og "troll" danner kanskje ikke det beste utgangspunktet for et suksessrikt liv, men dette er rumpetrollene lykkelige utvitende om der de svømmer rundt i små pytter og dammer, blant artsfreder som sett utenfra virker forbausende like. Så snart isen forsvinner fra kanten på dammer og tjern, temperaturen stiger litt og solen begynner å varme midt på dagen, begynner froskene å spille. I løpet av et par dager har de lagt de tusener av egg som skal legges, og kan begi seg ut på andre eventyr. Tidspunktet kan variere noe fra år til år.


Men akkurat det blås Lady i, hun stupte rett opp i tugga med egg. De klarer seg kanskje på egenhånd også?


Godt en har noen gamle upubliserte bilder, for i dag var det ikke særlig fotovær å skryte av. Men litt bilder av alle fuglene som besøker fuglebrettet ble det. Dette er første året jeg forer fugler på vår og sommeren. Så nå har jeg både rødstrupe, som er umulig å få bilde av, grønnfink, flaggspett, kjøttmeis, linærle, svale og blåmeisparret å holde med mat. Når de har besøkt matbrettet noen ganger så er de ikke så redde lenger. Vi kan fint sitte på verandaen og se på at de spiser 4 meter unna,


Resten av kvelden tenkte jeg at jeg skulle tilbringe foran tv'n, det er jo tross alt full arbeidsuke neste uke. Det blir hardt! Har begynt å bli vant til sånne korte uker nå, men trøsten er at det ikke er så veldig mange ukene igjen før jeg har noen uker med ferie!


Også en løsning for at ikke dyr skal skade seg, men de kunne jo tatt den med seg til nærmeste søppeldunke...

3 kommentarer:

  1. Gode logger er gull verdt og veldig moro å få. Blå-sløyfer er heller ikke å forakte. Morsomt når andre gir gode tilbakemeldinger på det en som regel har lagt ned en del tid, arbeid og kanskje til og med noen kr i :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nesten mer gøy med gode logger på egne cacher, enn å finne andres cacher ;)

      Slett
    2. Nesten mer gøy med gode logger på egne cacher, enn å finne andres cacher ;)

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...