onsdag 27. april 2016

Vikersundbakken


Dagens utflukt


Siden bestemor har fått rom på sykehjemmet,så var jeg med mamma å vasket ned trygdeleiligheten hennes i dag når vi hadde kjørt Patran på skolen. Det er jo ikke så store greiene, men det skal nå gjøres da. Så mye enklere det er å vaske når alt er tomt. Kanskje det er tingen? Tømme huset og vaske det helt ned... late som jeg skal flytte?


Ennå var dagen ung, så da ble det en tur til Vikersund for å lokalisere den sporbaresaken min, men når jeg fant boksen så viste det seg at den var borte. Enten er det noen som har forbarmet seg over den, eller så ligger den ulogget i en jakkelomme.


Jeg plukket et par cacher når jeg først var på tur, slapp av en sporbarsak på toppen av Vikersundbakken. Det blir ikke noe cacheinnlegg på Vikersundbakken, da tagget jeg et tidligere innlegg som jeg har skrevet tidligere. Der er det mye faktastoff. 


Om man ser ovenfra og ned, eller nedenfra og opp så er det langt ned eller opp.


Jeg trodde de var ferdige, men kanskje de skal utvide mer?


Vikersundbakken, verdens største skiflyvningsbakke, er en del av Vikersund Hoppsenter som ligger i Heggenåsen i Modum kommune. Bakken eies av Stiftelsen Vikersund Hoppsenter, bestående av Vikersund IF, Modum Kommune og Buskerud Fylkeskommune. Hoppsenteret har hoppbakker i størrelsene K15, K25, K45, K65 (revet i forbindelse med ombyggingen av skiflyvningsbakken i 2011, men skal gjenoppbygges), K105 (normalbakken) og K195 (skiflyvningsbakken). Skiflyvningsbakken har status som nasjonalanlegg frem til og med 2019.


Utover hoppbakkene, består hoppsenteret av flere større og mindre bygg som har sin funksjon under hopprennene og hvor noen også benyttes til andre arrangementer gjennom hele året. I 2011 ble Vingen satt opp på toppen av Vikersundbakken. Bygget har blitt en krone på verket. Det er arkitektfirmaet Snøhetta som har laget skissen til tegningene av bygget. Vingen brukes som venterom for hoppere og som lokale for ulike tilstelninger. Lokalet er tilgjengelig for leie til private tilstelninger. Bygget eies av Vingens venner, som er en stor gruppe av lokale bedrifter, privatpersoner og institusjoner som har andeler i bygget.Bygget er synlig langveis fra, både dag og natt fordi det er lagt inn vekslende farget belysning som stråler når mørket senker seg.


Når man har med hund på tur så er det viktig at de får litt tilgang på vann og ikke bare lee litt på beina.


Det er et yrende fugleliv i Vikersund også. Spørs om jeg skal bli sånn fugletitter... Gøy å ta bilder av fugler, de er så brå i bevegelsene, så da er det ekstra gøy å få til bra bilder.


For å rekke opp igjen til Patran skulle hjem fra skolen så ble det ikke så mange cacher å plukke. Men siden jeg skulle kjøpe gavekort på Krøderen Kro i dag, så ble den plukket. Det ble biff til middag med potetbåter og salat. Så endte det med husvask hjemme også, da fant Patran ut at hun skulle ommøblere litt på rommet sitt. Tanken min var jo å få litt mer inn på rommet hennes og ikke at jeg skulle få mer ut av rommet. Siden bestemor har flyttet fra leilighet til kun ett rom, ja så ble det litt mer her fra det også. Så nå blir det skikkelig rydding og ratt litt kasting også, for å få det litt bedre. Kommoder og bokhyller er alltid kjekt å ha.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...