fredag 19. februar 2016

Hundens hukommelse


De har god hukommelse og vil neppe glemme viktige personer. Både på godt og vondt, svarer Cecilie Mejdell. Hun er forsker ved Veterinærinstituttet og jobber blant annet med dyrevelferd. Det ville ikke forundre meg om dyrene husker deg livet ut, legger hun til.


Mejdell tror også dyrene kan kjenne igjen dyrekompisene sine etter lang tid. Det er derimot ikke sikkert at dyret vil kjenne deg igjen hvis den bare kjente deg da den var en ung valp eller kattunge. Hendelser tidlig i livet huskes ikke like godt som det som skjer senere. Dette gjelder jo oss mennesker også.


Det er heller ikke sikkert at tispen eller kattemor ville kjenne igjen sine egne barn om hun møtte dem igjen i voksen alder, fordi dyreungene er så annerledes som voksne. Forskeren tror ikke det er noen forskjell på hukommelsen til hunder og katter. Det kan allikevel være lettere å se på en hund at den kjenner deg igjen etter lang tid: Hunder viser gjerne tydeligere gjenkjennelse og glede. Katter er nok litt mer kresne på hvem de viser hengivenhet til, sier Mejdell.


2 kommentarer:

  1. När husse och matte varit borta och jag varit hos någon annan får jag tokfnatt när vi träffas igen. Däremot när jag har passat huset några timmar räcker det att vifta på svansen när dom kommer hem... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...