søndag 7. februar 2016

Geocaching, plassering av boks


Dagens tur opp på Holleia. Godt jeg var ute med hunder og fotoapparat i går og tok en drøss med bra bilder. I dag var ingen god fotodag, kun tåke og tildels regnvær.


På veien oppover til Holleia er det mange fjellskrenter som det bugner av istapper og issvuller på.


Naturens egne kunstverk som endrer seg fra dag til dag.


Kunne blitt bedre bilder om det hadde vært klarvær og jeg i det minste hadde tatt med meg speilreflekskamera. Kun mobilbilder i dag, for den måtte jeg ha med meg for å få koordinatene til boksen jeg la igjen.


Med mange varmegrader så smeltet snøen og enkelte steder var det store bekker som samlet seg allerede.


Kram, våt tung snø på halvbrøytet vei gir god trim, da er det bare å nyte resten av ettermiddagen. Når jeg kom ned igjen puttet jeg skinkesteika i ovnen. Optimal helgemiddag det.


Når en går og kikker etter fine gjemmesteder så ser en mange, så jeg kan lage en hel løype på Holleia. Men det får vente til det er bart, da blir det ikke fult så tungt å gå.


Absolutt å anbefale denne turen oppover om du er litt fascinert av is og frossene skulpturer som dukker opp.


Rundt hver sving dukket det opp en ny.


Nå har liksom tiden kommet til at jeg kan gjemme noen også, er jo såpass dreven blitt nå eller? Akkurat det gjenstår og se, så i dag slo jeg like så godt på stortromma og bestilte en liten boks. Eller rettere sagt 4 små bokser. Tok med en sporbar sak også. Må jo se hvordan ting fungerer, så får jeg heller grave å spørre litt blant de som er mer drevne enn meg... men problemer oppstår da aldri!


Man må ha trua. Mye ledig plass på kartet iallefall. Mine bokser er ikke for de som liker å kjøre bil, så her må de ta beina fatt!


Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær sier dem. Så i dag ble det tur i tåke og regnvær. Ikke i noe enkelt terreng heller, for planen var å plassere en geocacheboks.


Litt utvikling må man prøve seg på, så nå som jeg har mitt 49. funn så tenkte jeg at det var på tide å plassere en boks også. Jeg har ikke tenkt å plassere ut en hel haug med bokser, iallefall ikke noen bokser som bare er å raske med seg fra bilen. Jeg har kjøpt meg 4 bokser og 4 ekstra logger, så vi får se hvor de havner etterhvert. I dag er den første plassert ut og sendt til godkjennelse, så får vi se når den blir aktiv.


Jeg hadde 486 høydemeter stigning på dagens tur og det var langt fra hele veien som var brøytet. Før jeg kom meg hjem igjen så begynte det å regne i tillegg, så jeg var både svett og våt. Da er det godt å komme inn til ovnen igjen da.


5 kommentarer:

  1. Naturen lager sine egne kunstverk, det er helt sikkert. Disse issvullene/-tappene kan være flotte å se på. Ellers er jeg ikke mye fornøyd med det været som er her nå. Halloooo det er 7. febr. og det pøsregner?? På denne tiden skal det snø!
    Gratulerer med ditt første geocache-utlegg. Nå er det bare å glede seg til de første loggene tikker inn. Det syns i hvert fall jeg er stor stas :)Altfor langt unna for oss til å delta i FTF-jakten, men kanskje kommer vi en tur til våren/sommeren.

    Nå har jeg fått lagt bloggen din inn på listen min og kommer nok til å følge med på hva som skjer.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja kjempespennende, men kan ikke legge ut for mange. De skal jo vedlikeholdes. Har ikke tenkt å lage sånne rett ved veien, men mer langt til skogs på fine plasser. Det er allerede to som har funnet den... Det var overraskende, den er jo ikke direkte sentral...

      Slett
  2. Ja, ser av loggene at de var seine med å logge. Det var nemlig ikke noen som hadde logget denne på nettet da jeg så etter i sted. Er jo nysgjerrig og måtte sjekke da jeg så du hadde lagt ut ;)Fine logger var nå på pass så jeg.
    Er cachere i ditt område som her, så er de raskt på plass på FTF-jakt, men så kan det bli dårlig med besøk etterpå så fort den ligger et stykke unna bilvei. Men en fin logg gjør at man får lyst til å legge ut flere. Jeg har sagt at jeg aldri skulle legge ut cache selv. Men det har jeg visst glemt.... men det er et viktig poeng det med vedlikehold. Så derfor har i hvert fall jeg latt være å legge ut et sted jeg mener det burde ligge flere cacher, men som krever litt vel mye gåing med tanke på å finne coordinater og plassere ut og så vedlikehold etterpå. Lever derimot i håpet om at andre legger ut der ;)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ser når jeg er litt rundt at det er de samme navnene som går igjen. Men her over er de rimelig tett. Liker best å jakte der det ikke er så masse folk jeg, lett å glemme seg bort når en leiter og blir litt iherdig. Men det er vel ikke så mange som følger med på folk rundt seg som det føles når en går der å leiter.

      Slett
  3. Helt enig, jeg liker best å leite etter cacher i skauen eller steder der det ikke er folk.Det er mange cacher vi gir opp fordi vi sliter litt med å finne den og det føles ubehagelig å leite når det er folk i nærheten. En cache som får meg ut på en fin tur er perfekt, men da er det også en fordel at det er med en forklaring på hvor jeg skal parkere og finne fram til området den er gjemt i.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...