mandag 25. januar 2016

Staketrening


Ikke så godt å være liten å følge etter de store ut i løssnøen utenfor løypa.


Etter jobb i dag så var det mørkt når jeg tok skituren på jordet, så bildene er fra helga. Etter helga er kjøleskapet stort sett ganske tomt, så det ble handling i tillegg, før jeg kunne lage middag. Middagen ble etter Patrans ønske... Taco. Greit nok, det er raskt å lage og smaker ikke så aller verst. 


Patran steikte kjøttdeig mens jeg ryddet bort resten av varene, så jeg kunne spise nesten med en gang. Godt når ungene har blitt så store at de kan hjelpe til og ikke være avhengig av at jeg må hjelpe dem.


Når en sitter inne og helt rolig mesteparten av dagen, da bare må man ut om kvelden. Skier er praktiske anretninger når det er snø, da får hundene løpt litt og ikke bare tuslet rundt for å snuse. Da det var blitt mørkt og jeg ikke tenkte på å ta med meg hodelykt ned på jordet. Da var det ikke så enkelt å gå på ski, det ble mest staking. For skiene fulgte sporet som var kjørt opp, men det var ikke så enkelt å gå vanlig på ski. Litt skummelt i nedoverbakkene, men det var bare å la det stå til.


Jeg har jo akt det noen hundre ganger, så jeg har jo en viss formening om både fart og avstand, og ikke minst når løypa svinger i bunn av bakken. Litt spenning i hverdagen må man jo ha.


Så kom Ronja til jordekanten, da ga hun opp med å følge etter de andre. Selv hun har lært seg sine begrensinger etterhvert. Tungt å vabbe i nysnø for små korte bein.


Hun fant fort ut at det enkleste var å tråkke seg rundt så hun kunne gå i sine egne spor tilbake til løypa igjen.


Kjekt med genser, så en slipper all den kalde snøen inn på naken mage.


Ronja sliter seg fram etter beste evne ute, full innsats hele tiden. Men når vi kommer inn så er hun rask til å hoppe opp i sofaen for å kunne ligge rett ut å snorke.


Det gode skal en hugge i fjell, det onde skal en skrive i snø.


Det er ikke bare Ronja som det er mye snø for. Det rekker de store godt opp på magen også, så de får brukt litt muskler de også.


Jeg er ikke så glad i oppoverbakker,så jeg pleier å gå i et åttetall på jordet, da kan jeg ake i to nedoverbakker og gå på skrå opp til toppen igjen. Men det er litt oppover om en skal til toppen.


Tessy og Malin


Når pappa freset veien på søndag, så sto Mounty helt rolig og lot seg frese ned. Da blir en hvit fra topp til tå. 


Så ble både gårdsplassen og veien fri for snø igjen.


4 kommentarer:

  1. Ser härligt ut med all snö och vilken bra träning för di 4 bente ;) Här är bara is och halka nu när värmen och regnet kom...
    Helena.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er spådd mildere her også, men jeg håper vi slipper varmegrader...

      Slett
  2. Åh! Duktiga Ronja som kan springa i den djupa snön fast hon har så korta ben. Inte undra på att hon vill ligga i soffan när ni kommer hem... Kramis!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...