fredag 8. januar 2016

Alle gode ting er tre


Nå som det er så kaldt ute så skal man være snill med dyrene. Jeg har gått til anskaffelse av fôringsautomater til både småfuglene og til småmusene. Automaten til musene gjør at de ikke får bulimi, de får vel egentlig ikke flere sjanser enn en til å spise seg mette heller. Hittil i dag så har jeg servert to stykker. Leverpostei er tingen. 


Har du sett noe så lite da? Etter å ha bommet på denne her to dager, etter masse hjelp og knoting. Så bar det til Ringerike Sykehus for tredje gang i dag tidlig. Før jobb! Med litt småkalde fingre var det ikke så enkelt å få skrudd denne tingisten opp og ikke minst få rullet denne papirbiten så mye sammen at jeg fikk på lokket igjen. Tålmodighet my love, tålmodighet!

Ringerike sykehus ble bygget i 1965. Planer for sykehus på Ringerike skriver seg tilbake til 1920-årene. Hønefoss og Omegn sanitetsforening startet et innsamlingsarbeid som ble avbrutt av krigen og okkupasjon. En byggekomité ble nedsatt i 1955. Sykehuset ble reist på ubygget grunn som første sykehus for denne delen av Buskerud.

For å sikre rekruttering til sykehuset ble det i 1963 vedtatt å bygge eneboliger, rekkehus og blokkleiligheter for sykehusansatte. Boligene ble ferdigstilt sammen med sykehuset i 1965 og er holdt i samme materialer og formspråk. Da det nye sykehuset sto ferdig i 1965-66 ble fødehjemmet som var bygget i samme område i 1958, tatt i bruk som hjelpepleierskole.
De siste 20 årene har fødehjemmet vært del av psykiatrisk avdeling ved Ringerike sykehus, før en ny psykiatrisk avdeling ble bygget i 2007.


I Sverige har dem rushtidsavgift, helt greit det... men de kunne jo godt hatt et system som gjorde at de tok betalt via Autopass brikken. Tror det kostet dem mer å skrive ut og sende meg regningen for denne passeringen.

Men jeg har absolutt gjort som jeg har fått beskjed om av Inspirasjons kalenderen. Jeg har utfordret meg selv på tålmodighets området. Tror nok kanskje at jeg blir mer tålmodig iløpet av 2016, enn jeg har vært tidligere. Siden månedens ord er lidenskap, så tror jeg jeg sier at det er oppfylt. Cache-lidenskap. Jeg ligger nå på et snitt på to pr dag, så det tyder på at jeg ligger godt ann for å nå målet mitt med 300 før det blir et nytt år.


1 kommentar:

  1. Haha, vi får samma räkningar när vi varit över till Norge! Fast det är lite dyrare att köra hos er ;)
    Helena.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...