onsdag 16. desember 2015

Tonys restaurant


Lady og Landstrykerens romantiske middag i bakgården til Tonys restaurant er filmhistorie, akkurat som hele filmen. Landstrykeren er en hjemløs, men glad løshund som er vant til å klare seg selv. Lady er en søt, liten og bortskjemt cocker spaniel fra overklassen. Til tross for de ulike bakgrunnene oppstår det en romanse når de to plutselig møtes, langt utenfor Ladys trygge villatilværelse. Men veien til evig lykke er lang. Mistenksomme nabohunder, hundefangere og skinnhellige siamesiske katter gjør sitt beste for å legge hindringer i veien.


Lady og Landstrykeren er en amerikansk animasjonsfilm fra 1955, produsert av Walt Disney Productions og delvis basert på boken Happy Dan, the whistling dog av Ward Greene

.
Lady er en ung og veloppdragen cocker spaniel som lever lykkelig med sine eiere i et fint hus. Lady er vant med å få mye oppmerksomhet fra eierne sine og blir urolig når de begynner å oppføre seg annerledes. Noe har blitt viktigere og hun vet ikke hva. Hun forklarer situasjonen for sine to hunde-venner Jack og Trofast. De forteller henne at det ikke finnes noe å uroe seg over, Ladys eiere vener nemlig en baby! Men for en liten hund som Lady er det ikke lett å vite hva en baby er.


Landstrykeren er en tøff gatehund som elsker å leve i det frie, men han blir stadig jaget av hundefangeren. I en flukt fra ham havner han i det Landstrykeren kaller «snobbekvartalet». Han trasker inn i Ladys nabolag og hører hva Lady og hennes venner prater om. Han forteller Lady hva han mener at en baby er for noe og Ladys bekymring kommer tilbake. Tiden går og plutselig har babyen kommet. Forsiktig tasser Lady fram for å se hva det er for noe som eierne hennes holder så kjært. Hun liker det hun ser og blir dermed vakthund for den lille guttebabyen.


Senere når eierne skal reise bort noen dager kommer tante Sara for å sitte barnevakt. Med seg har hun sine ekle katter, som lurer Lady i en knipe. Lady blir belagt med munnkurv og blir så skremt over hva som har hendt at hun rømmer fra huset. Hun havner i skumle avkroker og da blir Landstrykeren hennes redning. Han hjelper også finurlig Lady å bli kvitt munnkurven, og etterpå vandrer de gatelangs sammen. Landstrykeren byr Lady på romantisk middag hos Tony, og Lady og Landstrykeren blir kjærester.


Men med en glupsk cocker så var det bare å glemme kjøttbollerullingen. Der gikk grensen for Ronja.


2 kommentarer:

  1. Åhhhh, vilken underbar bildserie! Nu ser ju inte dottern ut som en luffare, direkt - så söt - men Ronja är en tvättäkta Lady! Jag kände inte till hela storyn för till jul visas bara stycket med Lady och Lufsen (som han heter här) vid Tonys restaurant.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er synd at de viser bare korte glimt av alle de gamle filmene. Det er jo dette som er julekos, gamle tegnefilmer. Men dagens unger har ikke samme evnen til å glede seg over de små ting, slik som vi gjorde da vi var små.

      Slett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...