søndag 22. november 2015

17 blå kalde grader


Det er ikke fristende å stå opp når en skjønner at det er kaldere i dag enn i går. Ut var ikke fristende, så det ble vaskebøtta isteden, Etter et par timer så var det litt mildere, men varmt var det ikke. 


Malin fikk dekken på seg, så hun ikke skulle bli så stiv i kveld.


Kanskje disse bladene henger på helt til våren


I går ble det litt planlegging av hele neste år, så jeg har forhåndslaget noen innlegg allerede. Når man har en plan så er det greit med alt som har gjort, da slipper en å gjøre det seinere.


Det var en kald fornøyelse å knipse bilder i dag. Nytter ikke med votter og kamera. Hver vinter dukker snøkrystallene opp, hvilket kan være til stor glede, men også forargelse. Ser vi nøye på dem ser vi at alle er forskjellige, men likevel med mange fellestrekk.


Krystaller er faste forbindelser, men det er slett ikke alle faste forbindelser som er krystaller. Det som skiller krystaller fra andre forbindelser er at det eksisterer et indre ordnet mønster. Snø krystallen vokser når vann setter seg utenpå en allerede eksisterende krystall. 


På den måten kan de molekylene som allerede sitter i krystallen lede de nyankommne inn på rett plass slik at orden opprettholdes. Alle snøkrystaller er ”seks-kantede”. Johannes Kepler (1611) prøvde i sin tid å forklare formen til snøkrystallene ut fra at de bestod av tett sammenpakkede bitte små iskuler.Når det snør er det ofte store snøfnugg som faller ned. Disse består av mange enkeltkrystaller som har festet seg til hverandre. Andre ganger faller det ned en og en krystall, og det er da vi kan finne de fineste krystallene


Mounty, Lady og Tessy


Malin må jo få være med hun også, selv om hun skiller seg bitte litt ut antrekkmessig. 


Mounty leder ann videre


Jeg rakk ikke å være med ved hengebrua i dag kl 15, men jeg håper det var mange som kunne være der. Etter husvasken så var jeg ute i skauen med hundene, da var klokka brått tre før jeg sjekket FB for å se om det hadde kommet noe klokkeslett, for det var det ikke da jeg gikk ut.


Go'gutten det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...