onsdag 7. oktober 2015

Klanen min


Fine Ronjan min det. Nå venter vi bare på løpetid så vi får tatt oss en tur til Sverige!


Spinnvill er i farta fra morgen til kveld om jeg er ,hjemme, så når jeg kommer hjem fra jobb om dagen da er hun helt baias en stund. 


Det er tydeligvis mye energi som må ut av kroppen.


Selve dronninga i flokken. Grå i barten som en julenisse, og aktiv som få. Tror aldri jeg kommer til å klare å slite ut Lady så hun ikke vil være med på noe mer. De andre går og legger seg etter langturer og snorker godt. Lady gjør også det, men når hun skjønner at noe er i gjære, som når jeg tar tak i fotoapparatet eller bilnøkler. Da er Lady klar igjen for nye oppdrag.


I dag ble det tre og en halv times tur inn til Gyrihaugen fra ferista i Åsa, men de bildene får komme en annen dag. Har nok av bilder fra turer i høstferien på lager, så jeg får ta en ting om gangen. Litt handling ble det i dag, for når Merethe kommer hjem til helga har hun bestilt fårikål til middag. Jeg må bare få lånt meg stor kjele så jeg får kokt det på lørdag. 


Tessy er ungdommen i hus sammen med Ronja. Selv om Tessy snart er fire år, så er hun totalt valp til tider. Hæ meg? lyser det lang vei av henne. Hun får nok litt overgang da Merethe skal ha henne med seg til eget hus om et par år. Ikke sikkert det blir så mange lange turer på henne, så jeg får vel ta henne med til tider tenker jeg. Hun må jo gli rett inn i flokken om jeg skal passe henne når Merethe skal bort eller noe. 


Malin fikk siste dose med smertestillende i dag,da var flaska tom. Blir spennende å se framover hvor stiv hun er nå. Det går nok noen dager før en ser effekten regner jeg med. Blir tomt uten henne,selv om hun ikke krever noe særlig lenger. Jeg hadde vel egentlig trodd at hun hadde holdt en sesong til, men det blir nok før det blir kaldt og snø.


Mounty er selve go'gutten, men det er lite flat i han. Minner mer om en gammel labrador. Men han er snill som dagen er lang, det er ikke ofte han holder plassen sin i flokken. Men innimellom så røster han seg litt. Litt frustrert av at jentene ikke bryr seg det spøtt om det han mener, men går heller unna enn å engasjere seg i diskusjonene deres. 


I aftenposten kom jeg over ett innlegg i dag av  Gisle Roksund, Fastlege, Spesialist i Allmenn - og Samfunnsmedisin. Han hevdet at Sorg blir depresjon. Maur i rompa blir ADHD. Sjenanse blir sosial angst. Moderne psykiatri er i krise. For det første består diagnosesystemet av en samling av mer eller mindre tilfeldige grupperinger av ulike symptomer og adferd, og tar ikke hensyn til det enkelte menneskes levde liv, bakgrunn eller livssituasjon. Absolutt et innlegg som er verdt å lese, for i dagens samfunn virker det som om alle blir lykkelige bare de får en diagnose... 


Etter skauturen så må en en liten runde på jordet, for det er jo så godt å få rullet seg i halmstubben,


1 kommentar:

  1. Gott att få en presentation av dem alla, jag kände ju egentligen mest Ronja jag. :)
    Kasper

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...