torsdag 10. september 2015

Apportering med forstyrrelser


Avansert apportering, her er det arbeid med forstyrrelser.


Siden jeg ikke trener noe systematisk for å oppnå noe annet enn å forbruke litt energi på hundene, og ikke minst at de synes det er knallgøy. Så får det være det det er. Men min neste valp skal jeg trene mer systematisk apportering med. Da er målet å kunne stille på en jaktprøve med premiering, så jeg kan stille i brukshundklassen. 


Lady og Malin fikk hente hver sin gang. Malin koser seg nok mer enn Lady. Lady vil helst ikke levere den tilbake til meg med en gang. Hun tar seg gjerne en runde. Malin derimot før den ikke raskt nok tilbake til meg.


Når jeg trener apportering så bruker jeg noen forskjellige apporter, så de ikke bare skal hente en type. Når Malin var liten var målet å trene litt jakt, så hun har grunntreningen inne. Men når en har små barn og jobber,så er hverdagen full og en har ikke fult så mye overskudd og ikke minst tid til å legge ned nok jobb til å få et optimalt resultat.


Jeg kunne jo startet på systematisk trening nå, men Lady er snart sju og et halvt år, så da blir det mye jobb og ikke sikkert det blir noen jaktpremiering før hun er åtte år. Da er hun i veteranklassen, så da har jeg tenkt å stille henne til neste år. Håper hun holder seg, det er ikke noe som tyder på at hun ikke skal gjøre det i alle fall.


Åkeren øverst på jordet der elgen har gått i sommer, er det liten vits i å treske det lille som står igjen. Den er passe høy til å legge et lite felt. Så er det bare å sette igang å søke.


Så er det avlevering


Synes de er flinke jeg


Tatt i betraktning treningen de har fått


Fant den jeg!


Det ble nok litt mye trening på henne i går, for i dag har hun vært stiv igjen. Det er ikke så lett å huske på hvor mye når hun går på smertestillende og hun er i hundre og vil hente minst ti apporter til! 


Men Lady har utømmelige mengder med kapasitet


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...