lørdag 1. august 2015

Første ferie dag


Herlige Norefjell


Etter gråvær og regnskurer i det siste, så våknet jeg første ferie dag til blå himmel og sol. Tidlig forrige uke hadde jeg og Aslaug avtalt skikkelig fjelltur når jeg fikk ferie. Jeg plukket opp Aslaug kl 9, så satte vi kursen mot Norefjell.


Vi parkerte ved Gulsviksetra og etter en time i bil er det godt med drikke for hundene før vi tok fatt på turen innover fjellet. 


Fjellturer er en spennende beskjeftigelse, forsering av bekker med glatte steiner. 


Gøy å være på tur med Vesla igjen. Vesla bodde hos meg i to år, men gled ikke inn i flokken. Siden hun hadde patellalukserasjon så ble hun omplassert til en nabo. Hun er fortsatt overlykkelig over å se meg, men vil være med Aslaug hjem.


Når vi tok drikkestopp så gikk hundene løse så de kunne få seg drikke også. 


Etter et par timers gange så var det på tide med første del av matpakka. 


Vel plassert på en stor flat stein, fram med matpakka og termos så kom det en stor flokk reinsdyr tuslende. Jeg har aldri sett villreinsdyr i det fri tidligere så det var gøy å kunne ta bilder av dem i sitt rette element. 


Det var fasinerende å se hvordan dem spiste seg bortover fjellet rett ved oss uten å bry seg det døyt om oss eller hundene.


Det var stor fargeforskjell på dem, noen var helt lyse, mens andre var nesten helt svarte.


Når dem kom til en bekk, så tok de litt fart og hoppet over. Rart de ikke bare vasset over.


Når jeg var på Svalbard så så jeg reinsdyr, men de tuslet jo nede i bebyggelsen i Longyearbyen og brydde seg ikke om verken biler eller folk.


De stilte seg liksom i kø for å komme over.


På den andre siden av bekken stoppet de opp for å vente på hverandre.


Kalvene var blitt rimelig store allerede


Det ene reinsdyret sto lenge å bare så på oss


Så satte de flokken i bevegelse og tuslet oppover fjellsiden. Da kunne vi spise ferdig også pakke sammen for å gå videre innover.


Mounty tror jeg var like fasinert over synet som oss andre. Han lå helt rolig å bare tittet på dem når de gikk forbi oss.


Det var forholdsvis mange folk så langt inn i fjellet i dag. Trodde egentlig det hadde vært færre i og med at fellesferien er over. Alle var hyggelige hilste og noen slo av noen ord. Tror ikke det var vanlig at folk hadde hundene sine i bånd, for veldig mange sa at det var så flott å se at vi hadde hundene i bånd når vi gikk.


Første delmål på turen var Ranten, der hadde en annen større reinsdyrflokk samlet seg.


En bølgende masse som fløt nedover fjellsiden.


Vi satte imidlertid kursen mot Gråfjell som var hovedmålet vårt for turen i dag.


Endelig så var det en snøflekk som måtte sjekkes


Og snute vaskes


Herfra kom vi


Vesla


Turens hovedmål Gråfjell 1466 MOH.


Der var det jammen en reinsflokk til, de gikk da vi kom. 


Det blås surt på toppen,så vi ble der ikke så lenge. Men vi signerte boka i postkassa!


Vi valgte en annen rute ned igjen til bilen, så vi fikk en runde ut av det. Det er så kjedelig å gå fram og tilbake.


Ulempen med å gå litt utenfor stier, så hender det at det blir litt sånn ulent terreng... Men fjellgeiter kommer fram alle steder. I bakgrunnen er Gråfjell.


Helt der oppe fra toppen hadde vi vært.


Ronja, Mounty og Vesla

Takk for en knallfin 6 timers tur på Norefjell i dag Aslaug og Vesla. Gulsviksetra, Ranten, Gråfjell, Fagerlinattan og tilbake til bilen.. Bare å nyte første dagen av ferien!

1 kommentar:

  1. Nydelige bilder, og her var mange kjente steder :) Så heldige dere var som gikk på rein flere ganger, og så mange dyr i den ene flokken. Vi syntes det er veldig spennende å gå å kikke etter reinsdyra på denne tiden, men har til nå ikke kommet over så mange som dere. Vi får satse på at de er i området også neste helg for da har vi planer om en lengre tur innover fjellet. Ha en fin ferie :)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...