lørdag 4. juli 2015

Late feriedager


Ferieuka nærmer seg slutten og de late dagene blir til arbeidsdager. Da blir det jobb i 5 uker før jeg igjen kan ta ferie. 


På tirsdag var vi på Langedrag for å se på ulvene.


Det første som møtte oss var en påfugl, den var ikke like fin bakfra som den var forfra.


Langedrag er kjent for sitt dyreliv og den nære kontakten du kan få med dyrene. 
På gården finnes ca 300 dyr fordelt på rundt 20 arter. Mange av dyrene er særnorske slik som elg, reinsdyr, fjording og telemarksku. Andre er stamfar for våre norske husdyrraser slik som moufflonsau og bankiwahøns. På gården finnes også truede og sårbare dyrearter som ulv, fjellrev og gaupe.


I spesielt naturskjønne omgivelser ligger Langedragshusene som et Soria Moria slott 1000 m.o.h. med utsikt over vann og fjell mellom Hallingdal og Numedal. Byggingen av gården startet i 1978. Sammen med sin familie ønsket Eva og Edvin K. Thorson å virkeliggjøre sin drøm om en gård der besøkende kan få unike opplevelser med nærhet til dyr og natur.


Edvin er også gründeren bak E.K.T helsetrøye og E.K.T Rideskole på Ekeberg i Oslo. Både helsetrøyen og Langedrag er bygget på filosofien om at: «Naturen er vår beste læremester».


På tunet kan besøkende få oppleve nærkontakt og kos med våre mange husdyr. I naturparken kan du på nært hold studere ville dyr, som ulver, gauper, fjellrev, villsvin, elg og reinsdyr. «Ærefrykt for livet» .


Langedrag er en naturpark med rundt 300 dyr fordelt på 20 forskjellige arter. Stedet er en fjellgård med eget ysteri og geitemelkproduksjon samt leirskole som kan huse over 80 elever hver uke. Vi tar i mot gjester for dagsbesøk, dåp, konfirmasjon, bryllup og andre selskaper. På sommeren arrangerer vi rideleir, familieleir, seterdager og mange andre aktiviteter. I helgene kan man overnatte på Langedrag og få ta del i livet på gården sammen med oss!


Natur&Fotos redaktører Tom Schandy og Baard Næss er med som kursledere.


Langedrag ble bygget i 1978 og sto ferdig i 1981. Da kunne gården ta i mot 20 leirskolebarn for en ukes opphold i fjellet; 1000 m.o.h. Langedrag er også et overnattingssted for alle som vil komme tett på dyr.


Varmesommerdager gir late dyr, litt feriestemning på dem også.


Full oversikt fra muren.


Kuer, geiter, sauer, høner og en haug med kaniner


Godt med en liten kos med mamman sin.


Rovdyrene hadde egne innhegninger, ellers hadde det blitt få tamme dyr igjen å se på.


Fin natur oppe på fjellet.


Hva skjer'a?


Han står i maten min


Gå bort!


Bestevenner? Nja...


Reinsdyr med et gedigent gevir


Slett ikke alle som var like fine, det var tydelig at vinterpelsen skulle av.


1 kommentar:

  1. Langedrag vill vi gärna åka till. Underbart med alla djuren!

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...