torsdag 11. juni 2015

Livets elv


Livet er som en elv hvor du er en liten vanndråpe. Noen vanndråper får være med på ferden fra toppen og helt ned til havet, mens andre havner på det soloppvarmede fjellet ved fossen og fordamper ved første anledning. Sånn er livet også. Noen får et langt og forholdsvis ukomplisert liv. Andre får et kort og kronglete.


Hva slags liv du får, er det du som velger. Skal du bry deg med alt og over tenke og analysere alt fra minste ord, eller skal du riste det av deg og gå videre.


Velg dine øyeblikk og nyt dem.


Om du ikke er så opptatt av hva andre synes, tror og mener... så er livet ditt ganske greit. Litt opp og litt ned har vi alle. Det handler om å akseptere forskjeller og at vi selv må gjøre en innsats. 


Ikke forvent at andre skal ordne opp for deg for at du skal få det bedre. Lær deg å lev med ting som ikke kan endres. Vi har alle fått kun ett liv utdelt (iallefall om gangen) hvorfor bruke dette livet opp med bekymringer og energien på ting som ikke kan endres. Endel må bare aksepteres og godtas. Sånn er livet, det er en ting som er sikkert, livet er ikke er rettferdig. Som man reder så ligger man. I naturen styres alt av konsekvenser, ikke av lover å regler. Den sterkeste overlever, ikke alle kan eller skal reddes.


I dag tidlig hadde jeg time hos Ringerike Veterinærklinikk for å se om Lady gjemte noe i magen eller ei. Først tok vi røntgen, siden hun er  på dag 53 så er det mest vanlig. Men noe valper så vi ikke antydning til. Bjørn Erik sa at vi tok en tur på ultralyd også bare for å dobbeltsjekke om de var der. Men også ultralyden viste at hun var tom, så da blir det ingen flat valper i sommer heller. Malin gikk jo tom de første gangene hun ble parret også, så det er mulig hun har ustabil eggløsing. Nå er hun 7 år, så det blir ingen ny mulighet på henne. Da er hun for gammel synes jeg. Hun har hatt to flotte kull med mange valper, og jeg er glad for at Hilde kunne ha Harley hos seg fra det forrige kullet.


Men om en våger å gå litt utenfor stimen, se litt andre veier enn alle andre og stå for det en mener... ja da har nok livet noen overraskelser for noen og enhver.


Man må tørre å være litt hardhudet og bite litt fra seg til tider.


Med ryggen rak og blikket rettet framover, så er det utrolig hva livet har å by på... man må bare ha evnen til å la det gamle renne videre nedover elva i sitt tempo, mens man tar en liten hvil i ei bakevje.

1 kommentar:

  1. Så godt skrevet Lillian...., deler denne jeg :-)

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...