onsdag 20. mai 2015

Helligdager, helgedager, fridager og feriedager


Da går det i hund, for å si det sånn. Mai er en nydelig måned med så mange fridager som er ekstra. Vi gikk klipp av en helligdag på søndag, men neste helg er det pinse. Da gleder Tessy seg, for da har Merethe sommerferie! To måneder med å sove i dobbeltseng isteden for bur om natta...


Det verste bjørkepollenet har gitt seg, men etter en skautur så må jeg fortsatt ta en dusj og ha på reine klær. Blir godt om noen dager når alt er over, da kan jeg nyte naturen igjen og ikke bare være der fordi det er storkos for hundene.


Jeg er heldig som bor landlig til og kan nyte skauen uten å måtte kjøre bil dit. Litt tungvindt innimellom når unger skal noe, eller om man skal ordne noe, men i det store og hele... nei ville ikke byttet med noen. 


På sist trening var ikke Mounty helt på nett eller samarbeidsvillig i stor grad. Han hentet dummyene, men å levere dem til meg... nei det gadd han ikke. Og han som har vært så flink med fine avleveringer tidligere.


Jeg fikk lokket han til meg da etter mye om og men, men dummyen hadde jo blitt lagt på bakken sikkert tre ganger før jeg fikk den. Hadde det vært fugl du hentet nå sa jeg til han, så hadde ikke vi fått noe middag, for da hadde den fløyet om den ikke var skikkelig død. Middag? Godt vi har noe i fryseren å ta opp da, lyste det ut av øynene hans. Før han ble bundet i et tre for å samle tankene til neste økt.


Jeg la ut et felt til Lady, som er arbeidsjernet i flokken.


Første dummy hentet og avlevert.


Godt de er så vant til å bli fotografert at de bryr seg døyten om jeg har kamera i hånda eller om det står på en stubbe. Kjekt med sånn trådløs selvutløser, den har jeg brukt mye egentlig. Ikke alle bilder som har fokus der jeg har tenkt, men alt er ikke så enkelt å få til om en skal være med på bildet selv.


Hva skal vi nå? Har du lagt ut ennå flere? Kan jeg hente en til? Kan jeg? Kan jeg?


Malin er gammel og ganske stiv til tider, men noen dummyer må hun jo få hente hun også. Det er jo så gøy.


Go'jenta det.


Lady fikk noen til før vi gikk ned igjen


Lady er som meg, full fart og korteste vei. Da går det så søla skvetter til alle kanter.


Mounty sjekker om jeg kommer etter eller om jeg har funnet på noe lurt


Med søle og vann og en avslutning på nysådd jorde... trenger ikke være Einstein for å skjønne at det blir gris i pelsen som må tørke i hundegården før den kommer inn igjen.


Etter tur og treningsøkt, da er det en som snorker i sofaen til kvelds. Mounty lar seg ikke forstyrre av noen verdens ting han da.


Tessy har et halvt øye oppe, det kan jo hende at jeg ikke blir sittende i sofaen. Jeg tok jo tross alt tak i kamera... ikke sant?


Lady sover tungt når jeg har fått børstet av henne det meste etter at jorden har tørket.


1 kommentar:

  1. Skönt med trötta hundar när kvällen kommer!
    Som vanligt väldigt fina bilder // Helena.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...