onsdag 12. november 2014

Dyrevelferd


Samarbeidet mellom Mattilsynet og politiet, herunder ØKOKRIM, skal styrkes på dyrevelferdsområdet. I januar møtes Politidirektoratet, Mattilsynet, politidistriktene og ØKOKRIM til fagseminar om dyrevelferd.

Hensikten er på etablere en felles plattform for bedre samarbeid.
Både POD og Mattilsynet ønsker et mer systematisk samarbeid og raskere oppfølging av sakene.
Et tettere samarbeid mellom politiet og Mattilsynet vil gi bedre mulighet til å benytte den samlede kompetansen i dyresaker.

På seminaret 21. og 22. januar deltar Mattilsynet, Politidirektoratet, politidistriktene og ØKOKRIM. Formålet med seminaret er å gi deltakerne økt kjennskap til etterforskningsmetoder og regelverk. Hvilke utfordringer og forventninger som er knyttet til kriminalitet mot dyrevelferd, står også sentralt. Det skal videre legges til rette for et godt lokalt samarbeid mellom etatene. Endelig program er ikke ferdig.

Politihøgskolen har tatt inn dyrevelferd som en del av opplæringen for tjenestemenn som tar etterutdanning innen miljøkriminalitet. Det er politidistriktenes miljøkoordinatorer som fungerer som kontaktpersoner for Mattilsynet. Det er dette samarbeidet som styrkes nå.

Kontaktinformasjon

Mattilsynets pressevakt, tlf. 469 12 910
Politidirektoratet, tlf. 992 07 701

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...