lørdag 18. oktober 2014

Regnværstur


Mamsen var på langtur i dag med de andre pelsdottene, de skulle langt oppover Holleia for å se om de fant snø. Og det fant dem! Mamsen tenkte at jeg kom til å bli veldig våt og kald på turen, så jeg og mamsen skulle ta en tur ned i havna ved elva etterpå.


I går jobbet ikke papsen, så da var jeg med han hele dagen. Vi var på jobben til mamsen og hentet bilen hennes så hun skulle få vinterdekk. Etterpå var vi på skikkelig vift, men det fikk jeg ikke lov å fortelle til mamsen.


Så var det endelig min tur til å få løpe rundt ned mot elva.


Det er en flott sti og gå på langs elva. Der kan jeg løpe fram og tilbake og sjekke det meste før mamsen rekker fram til der jeg er.


Mamsen ser hvor jeg er på haletippen min, selv om blåbærlyngen er ganske høy der. I dag fant jeg ikke noe blåbær, for de har vi spist opp når vi har vært å badet i sommer.


Se her, det går ikke ann å gjemme seg...


Så da kan jeg jo likegodt sjekke ut stiene isteden...


Når vi kom til toppen av fossen, der er det en liten bakevje. Der samler det seg endel som kommer nedover elva. I dag fant jeg noen som jeg aldri har funnet tidligere!


I dag fløt det jammen en liten ball der! Jeg prøvde nå å få den opp så jeg kunne ta den med hjem. Men den var litt i største laget for munnen min.


Mamsen lurte på om hun skulle hjelpe meg, men jeg ville jo gjerne klare meg selv da... kan ikke være sånn hjelpeløs tøyte heller!


Endelig!


Så ble det noen runder med ballen på land.


Mamsen sa jeg måtte være litt forsiktig så ballen ikke havnet langt ut i elva så jeg ikke fikk tak i den igjen. Nå som det er så mye vann i elva er det ganske mye strøm der, og ikke minst så er vannet iskaldt.


Ball er kjempegøy!


Jeg fikk mamsen til å bære ballen hjem, så fortet vi oss hjemover for det begynte virkelig å regne. Jeg har fått beskjed om å gå midt på brua når jeg går uten bånd. Det er så store åpninger på rekkverket så mamsen er litt redd for at jeg skal være så nysgjerrig at jeg faller i elva. Men det er langt ned til vannet.


2 kommentarer:

  1. Tråkigt att det blev regn innan ni hann hem men du fick ju i alla fall med dig en fin boll hem! Kramis!

    SvarSlett
  2. Bra för matten din att du har den där svanstippen som inte är svart. :D
    Sån tur du hade som fann och kunde rädda bollen från att fara iväg med strömmen! Hörru Ronja, jag har förresten fått två norska schnauzervänner. :D
    Kasper

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...