onsdag 21. mai 2014

Ti på topp Ringerike - Gunhildåsen

Turhefter kan du kjøpe på G-Sport(Kuben Kjøpesenter i Hønefoss), Sandberg Sport i Hønefoss eller Glade Hjul. Det er egentlig ganske gøy beskjeftigelse for de som liker å være litt aktive. Gå inn på Ti på topp, for å se om det er et slikt opplegg i nærheten av  deg også.


En liten fuglunge er klekket...


Jeg har lagt inn en tur tidligere på denne siden, men med ambisjoner om å rekke alle 19 turene i heftet, så er det bare å se seg om etter neste tur.  Så i dag ble det tur til Gunhildåsen. Ganske svett tur i solskinn, selv om det var mye dis på morgenen i dag. Det var like greit, så det ikke ble så varmt for hundene. På sånne dager er det greit med naturens egne pit-stopp.



Forholdsvis mye vann i bekker og grøfter ennå.



Hundene benyttet enhver anledning til å avkjøle seg og ta seg litt drikke.



Til og med snø fant vi på Holleia før vi var framme til Gunhildåsen.



Turene skal være enkle å finne fram på, men har vel en misstanke om at det lønner seg å være bitte litt kjent før en legger ut på tur. Kanskje ha med et kart som er litt mer detaljert enn det i heftet.



Ikke alle som er like godt merket som den til Gunhildåsen



Fellesnevneren for turer på Holleia er klatring, og forholdsvis bratt terreng. Når du kommer opp på toppen er det flatt.



Hundene klatret litt mer enn nødvendig, jeg holdt meg til stien.



De synes jeg er litt i tregeste laget til tider.



Lady begynner å bli ganske pelsløs.



Mange fine naturopplevelser på Holleia



Så fant vi postkassa som koden er nedi.  Poenget er å samle koder så du får registrert turen din på nettsiden til Ti på Topp Ringerike. Det går jo litt sport i slikt. Siden det ikke er noe å vinne på en måte, så skal jeg ta alle turene en gang hadde jeg tenkt. Har jo litt konkurranseinstinkt. Ser ikke helt vitsen i å delta på noe jeg ikke har en sjanse til å vinne. Vet at mange hevder at det viktigste ikke er å vinne, men å delta... nå ja er vel ikke helt enig i det.



Vi så ingen hoggorm på turen, men en som hadde vært der 17. mai helga hadde sett to stykker. Den helga tror jeg hoggormen gikk i tog også, for jeg så en når jeg var på tur oppe i havna da. Ormen krøp bortover stien og hundene passerte i hundre over den, så da var det bare å spurte forbi for meg også. Eller kunne jeg jo risikere at de snudde og kom tilbake til der ormen snodde seg videre.



Før vi gikk nedigjen gikk vi bort til Tolvputt så hundene fikk avkjølt seg i vannet. De satte pris på den svømmeturen etter all klatringen. Ronja var ikke med på dagens tur, for hun skal være med til Hønefoss for å se på skolestafetten i Shongslund i ettermiddag. Må jo heie på Patran.



Herlig!



Mounty stupte ut i vannet så det sprutet til alle kanter.


Hopping er like gøy som å svømme rundt.


En liten hvil er godt.


Så er det full fart hjemmover!


Hvitveisen står i full blomst ennå


Om insektene får gjort sitt så blir det masse blåbær til høsten også.


Malin, Tessy og Lady


Mounty


Etter en sånn langtur er det godt å kunne sove ut litt i stua...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...