tirsdag 22. april 2014

Sognafarets Show me Heaven


Merethe kom nedover med valpen i dag når dyrlegen åpnet. Jeg dro fra jobben og møtte henne der. Der ble vi tatt vel i mot som alltid og de stor på som bare det for å gi valpen en smertefri hverdag. Siden vi ikke hadde time, så ble det til at jeg assisterte dyrlegen etter beste evne. Så i dag har jeg lært og praktisert utrolig mye i dette yrket. Siden valpen var så liten så var ikke ting så enkelt, hverken det ene eller det andre. Men med samarbeid så kommer en langt. Den egentlige assistenten gikk over til sentralbordtjeneste igjen, mens jeg fikk på meg hansker og satte inn kateter etter beste evne etter dyrlegens anvisninger.


Det var umulig å få inn noe nål i blodåren på labben, så vi måtte bruke åra i halsen. Her ligger han med bedøvelse i sprøyta og vanlig væske i slangen. Vi holdt på i mange timer så det var stadig påfyll av smertestillende og bedøvelse for at han ikke skulle plages.


Jeg hadde en veldig lite hyggelig konsultasjon med Tonje Opsal i lokalene til Dyrlegene i Norderhov mandag morgen. Hos Bjørn Erik Strand hos Ringerike Dyreklinikk i dag tidlig, var det både ultralyd og røntgenbilder med en gang. Det viste seg at valpen hadde stein i urinblæra og nedover i urinrøret. Det var blitt skade på urinrøret så det var umulig å få benyttet kateter. I samråd med dyrlegen ble valpen avlivet i dag da det var utviklet seg til en stor betennelse i bakere del av valpen. Om Dyrlegene i Norderhov låner ut lokaler til så useriøse veterinærer så får også de et dårlig rykte. Hvordan er det mulig å være med i en vaktordning når en helst ikke vil hjelpe syke dyr fordi de blir dårlige på feil tid av døgnet?

3 kommentarer:

  1. Så tråkigt att det inte gick att rädda den lille killen fast ni verkligen försökte! Kramis!

    SvarSlett
  2. Vi blev så ledsna när vi läste det här. Stackars lille valpen.
    Vi undrar verkligen också varför man tar på sig en vakttjänst, om man inte är beredd att hjälpa när det behövs!
    Kaspermatten Berit E

    SvarSlett
  3. Va förfärligt! Jag blir rent bestört när jag nu läser detta. Fy va tragiskt.
    Hoppas du får det lugnt nu så ni alla kan ta igen er.
    kram i massor
    <3
    Fia

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...