onsdag 18. september 2013

Sofistikerte vestkant fruer


Solsikke for alle solskinnsbarn. Det er jeg, sier mamsen. For jeg sprer sånn glede rundt meg...


Mamsens fridag i dag og mamsen hadde ikke lyst til husarbeide, så da ble det bytur på bare oss to.


Jeg trives nok bedre i byen enn mamsen, for det er jeg som kikker i vinduene. Sånn vindusshopping er billige saker skjønner du. Men det er så sjelden jeg finner noe som passer meg i disse vinduene. Men i dag fant jeg det!


Jeg fant en lekker høstkåpe for sure høstdager. Da blir det ikke kaldt når vi skal slå oss ned på en fortausrestaurant og nyte en Caffè latte. Det er fort å bli kald når en setter seg rolig etter en gåtur i byen. Men mamsen er ikke sånn fortausdame, så da får jeg heller håpe på at Merethe tar meg med på sånt...


Sjekk'a, det er sånn stilig skrift på ryggen av kåpa...


"Rebel without a cause"

Akkurat det synes mamsen jeg fortjener å gå med i lange tider nå. Jeg er visst en smule bortskjemt og en stor dose oppfinnsom. I går ettermiddag ville jeg ikke ha maten min når mamsen kom fra jobb. Mamsen ble skikkelig bekymret, for når jeg takker nei til mat da må jeg være dødssyk!!!

Det mamsen ikke visste var at mamman hennes hadde laget kjøttkaker som sto til kjøling på verandaen. Det er grind inn på verandaen, men sånne små smekre ladyer som meg smetter igjennom. Joda det var et lokk på kjelen, men den var da slett ikke låst! Et lite vipp med snuta, så hadde jeg fri tilgang til varme gode nystekte kjøttkaker! Jeg tok en, og en til og... tror de fant ut at jeg hadde spist nærmere 4-5 stykker før jeg var blitt mett. Og de kjøttkakene er dobbel størrelse av butikk kjøttkaer. Jeg var egentlig bitte litt ennå når mamsen serverte frokost i dag, så de mettet godt!


Alle sofistikerte ladyer sitter på fortauet i Paris og Roma, Milano og andre fancy steder... Jeg kan jo late som...


Sett deg da mamsen så later vi som.


Vi må ikke til Oslo og Vigelandsparken, det er park i Hønefoss også.


Her har jeg ikke vært siden jeg var liten, det er liksom ikke alt som skjer her kl 9 om morgenen liksom.


Så vi får nyte litt ukjent natur, som masen uttrykte det. 


Stilig her da mamsen.


På vei tilbake til bilen fant jeg mye fancy ting vi kunne pyntet med foran døra vår og på verandaen. Men mamsen så ikke helt vitsen med sånt. Nok trøss ved døra fra før mente hun, hmmm ... Mamsen er alt for praktisk av seg.


Apropos den alderdommen som jeg snakket om for en tid tilbake... har har de sånne skilt som forteller at alderdommen har tatt helt over og det ikke er mer håp igjen. Kanskje jeg skulle se om jeg fant et fint til Ada...?


Mamsen mente vi burde vente til Ada var blitt kald og hadde bruk for en sånn. Hva har skjedd med å være ute i god tid med ting da mamsen? Mamsen er jo aldri ute i siste liten...


Når man er i byen og skal gå over gatene så må man gå der det er malt hvite striper over veien. Før man tråkker på denne malingen så må man se både til høyre og venstre.


Ellers så er det fort gjort å komme under en sånn bil som papsen kjører. Skjønner godt at mamsen vil ha bånd på seg når vi går i byen. Jeg må jo passe på at hun ikke kommer under enn sånn en! Godt mamsen har meg altså!

1 kommentar:

  1. Du kler byen altså. Det e ikkje tvil om det! FOR en kul kåpe du fikk då. Eg må spørre mamma om eg også kan få en kåpe, for det der var jo skikkelig stilig...

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...