tirsdag 1. januar 2013

Årskavalkade 2012...


Jeg må starte min kavalkade i april, da fikk mamsen beskjed om at jeg var født og at det ble en liten flott tjej som skulle få lov å flytte til Norge!


Så ble det juni og jeg skulle straks bli hentet fra både mamma og mamsen og alle søsknene mine... det var en spennende tid husker jeg.


Det var spennende å hilse på resten av pelsdottene som var på Sognafaret. Mounty fikk jeg veldig god kontakt med fra første stund. Han passet alltid på meg han.


I løpet av sommeren dro vi på mange badeturer flere forskjellige steder. 


Jeg fikk være med mamsen på mye forskjellig, sosialisering kalte hun det... jeg syntes det var gøy jeg.


Hønene var noen rare fugler som vi kan snike mat av...


Jeg savnet ikke søsknene mine noe særlig heller, for det var så mange andre pelsdotter å leike med.


Jeg lærte meg fort å gå trapper, for det måtte jeg jo om jeg skulle henge i rumpa på mamsen og pelsdottene til enhver tid.


Innimellom ble jeg skikkelig sliten, da bare måtte jeg hvile meg.


Når mamsen var på jobb så fikk jeg være med.


Jeg ble fort litt bortskjemt og fikk ligge i sofaen. 


Siden mamsen er så glad i å ta bilder så måtte jeg tidlig lære meg å posere foran kamera, ikke alltid like enkelt for jeg hadde jo så mye annet å utforske!


Når sommeren ble på hell så fikk jeg lære meg hvordan kantareller lukter, for da var alle pelsdottene med på sopptur med mamsen. 


Patran og Merethe har deguser som heter Vitamin og Mineral, dem må ha høy om vinteren, så da var jeg med på tørking av gras. Det måtte snus flere ganger om dagen.


Så fikk jeg være med pelsdottene på utstilling, jeg måtte jo se hvordan det foregikk før jeg skulle få være med inn i ringen på egenhånd. Nå ja ring og ring, det var da vittelig en firkant!


Jeg fant fort ut at på sånne utstillinger så er det mengder med godbiter som smaker kjempe godt. Mye bedre enn vanlige godbiter!


I slutten av august fikk jeg en liten sekretær, men hun skulle ikke bo hos oss. 


Jeg var flink til å kaste terninger når vi spilte yatzy. 


Bare jeg blir bitte litt lengre så klarer jeg å dytte pelsdottene ned trappa.


Så ble det høst og skauen bugnet av blåbær. Dem var kjempegode og jeg lærte etterhvert at jeg kunne plukke dem fra riset og spise dem selv så mamsen ikke behøvde å plukke dem til meg.


Mamsen liker seg på tur i skauen, så det har det blitt mange av iløpet av den korte tiden jeg har vært her. Innimellom så måtte jeg få en liten dytt i rumpa for å komme opp etter de andre pelsdottene.


Etter lange slitsomme dager så er det godt å slappe av med Patran på sofaen før jeg skal sove i buret til kvelds.


Jeg og mamsen var på byturer med noen av pelsdottene. Da var det mange fremmede som kom for å klappe oss.


Så var det endelig min tur på utstilling og jeg vant klassen min og gruppa! Mamsen var kjempefornøyd.


Fjellturene i høst var de beste, da kunne jeg løpe alt jeg orket i fjellelva. Der er det bare svaberg som vannet renner såvidt over.


Hele tiden har jeg vært travelt opptatt med å oppdatere dagboka mi, så svenskemamsen skal få se alt det morsomme jeg er med på.


Så fant mamsen ut at pelsen min hadde vokst veldig og jeg måtte klippes skikkelig, ikke bare med saks, men med maskin også. Det gikk noen ganger før jeg satt rolig som en mus når mamsen finner fram sakene. Har jo lært at når mamsen sier noe så blir det sånn. Hun er sta og vrang altså! 


Jeg ble kjempeglad når det dumpet ned en gave fra Sverige! For nå er jeg sånn ordentlig utstillingshund!


Når pappan til mamsen hadde tresket åkeren så kunne alle pelsdottene løpe alt vi orket på jordet. Da fikk vi stort sett en tur på jordet før mamsen laget middag.


Så ble det høst og jeg kunne leike i løvet med mamsen. Gjett om det var fristende å bite henne i nesa?


På vei opp til Kongensutsikt, der møtte vi en barnehage på tur, så da ble det kosing og klemming på alle sammen. Ja ikke på mamsen da...


Etterhvert ble det rim på bakken når det ble kaldere om dagene. Først trodde jeg at det var sånn snø som pelsdottene snakket om, men når vinteren kom så fikk jeg jo se hva SNØ var for noe.


Når det ble kaldere fikk jeg ikke egen hundegård lenger, da måtte jeg lære meg å gå døra inn til det store hundehuset som pelsdottene bruker. Der er det nemlig varme inne.


Som forberedelse til vinteren så strikket mamsen genser til meg, og for dere som har fulgt med litt, så har jeg fått ett par stykker til utover vinteren.


Men før sånn snø kommer så må bilen få snødekk også. Da ble jeg og mamsen med ned på jobben til Leif for å bytte dekk. Der var det mye å sjekke ut! Men det meste luktet olje...


Når sånn snø endelig kom da satte den seg fast på kroppen min og det ble kjempe tungt å gå. Rettere sagt jeg måtte gå og ikke løpe som jeg stort sett alltid gjør.


Men med genseren så ble det levelig igjen.


Når man var på tur i byen så må man hele tiden følge med på hvor alle bilene er. Det er så mange av dem der i forhold til hjemme!


I byen har dem krakker som en kan sitte på for å vente på bussen. 


Så var det en utstilling til på meg. Da var det litt flere hunder med, men jeg ble bare slått av en hanne! Mamsen er så stolt av meg!


Før jul satte jeg og mamsen opp julepynten på jobben til mamsen.


Så handlet vi inn til helga...


Vi var for å kikke på mange hunder, der fant jeg og mamsen ut at vi skulle sjekke ut kurs om sånn freestyle. Må jo ha noen mål i livet ikke bare være lekker heller...


Vi pyntet hjemme til jul også, da var jeg veldig flink til å hjelpe til!


Til jul da må alle sammen være helt reine!


Jeg fikk være med Merethe bort en helg, da fikk jeg hilse på Heiki. Han var stor han!


Max bodde der også, han var så gammel, men innimellom så ville han leike litt!


Til jul fikk jeg skikkelig juleantrekk


Bare å henge på i det nye året også, kjenner jeg mamsen rett så tror jeg kanskje det kommer til å skje bitte litt... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...