tirsdag 18. desember 2012

Mariusgenser

Mamsen er snill med Maya og skal strikke Mariusgenser til henne, siden hun ønsker seg det sååååååååååå sinnsykt mye! Jeg har jo allerede noen stilige gensere, så det er bare kjekt av Maya får sin også. Maya er min beste nettvenn altså. Vi er sånne bloggvenner som følger med i hverandres liv vi altså. Her er Maya, ja mamsen sneik et bilde i bloggen til Maya så hun håper ikke mamsen til Maya blir fryktelig sint...


Mamsen måtte sjekke litt rundt på nettet før hun fant noe som var bra nok og strikke etter, så Mayamamsen skulle bli fornøyd. Ikke så enkelt å gjøre sånne mamser fornøyd skjønner du. 

Men mønsteret til hundemariusgenser og den originale mariusgenseren er bitte litt forskjellig. Men skulle alt mønsteret vært med på en liten Dronning, så ville vel genseren blitt fryktelig lang... mamsen kom med konklusjon om å lage en hundemariusgenser.

MARIUS-MØNSTERET


Norges mest solgte strikkemønster. Har solgt i rundt fem millioner eksemplarer i dag.
Både Mariusdesigner Bitten Eriksen og Mariusdesigner Unn Søiland Dale oppga at hentet inspirasjon i Annichen Sibberns bok «Norske Strikkemønstre» fra 1929, hvor bl.a mønsteret til setesdalskoften ble presentert. Mariusgenserenshovedbord er nesten lik hovedborden i setesdalskoften, kjent som ”kross og kringle”. Bordene på ”Marius”’ ermer er færre og tydeligere enn på setesdalskoften. Marius har ikke lus på ermer, mage og rygg. Mariusentusiastene mener det gir genseren et renere og mer eksklusivt preg.


1 kommentar:

  1. Åhhhh...har du sett? Dette kommer til å bli helt magisk! FOR en genser, for en mamma, og for en Ronja!!! Eg e helt målløs. Selvfølgelig får du stjele bilder av meg. Det sku bare mangle ;-) Mariusgenseren kommer til å bli en slager. Tipper din mor får flere bestillinger no ;-)

    Stor klem til deg Ronjavenninnen min <3

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...