søndag 7. oktober 2012

Hva angrer du på?

Én av tre pensjonister skulle ønske de hadde reist mer, mens én av fire gjerne skulle tatt bedre vare på helsa. De færreste angrer på at de ikke jobbet mer. Det viser en spørreundersøkelse fra Storebrand.

For få turer til Danmark, Syden, New York og hytta. For lite trening og tid til å ta vare på seg selv og helsa. En undersøkelse som Norstat har gjennomført på vegne av Storebrand gir en indikasjon på hva Buskeruds 40 000 alderspensjonister føler de burde brukt mer tid på.

– Vi får håpe mange får brukt tiden som pensjonist til å reise og kose seg, sier Jan Lervik Simensen, salgssjef for Storebrand i Buskerud.

Det færrest angrer på, er at de ikke har tilbrakt mer tid på jobben. Kun 5 prosent av pensjonistene på Østlandet svarer at de angrer på at de ikke har jobbet mer i løpet av livet.

Trives som pensjonister

Undersøkelsen understreker at dagens pensjonister er jevnt over fornøyde. 96 prosent av respondentene fra Østlandet svarer at de oppfatter pensjonisttilværelsen som en fin eller helt grei tid. Kun fire prosent svarer at de opplever tilværelsen som kjedelig, noe som er helt i tråd med hvordan pensjonister på landsbasis svarer.

Dette poenget understrekes av at kun 17 prosent av pensjonistene i undersøkelsen angrer på at de ikke har spart mer til pensjonstilværelsen. På Østlandet er andelen som angrer noe lavere, 14 prosent.

– Dagens pensjonister er jevnt over fornøyde, og det er i seg selv ikke overraskende. De har beholdt mange av de gamle, norske verdiene om nøkternhet fra tidligere generasjoner. Huset er selvbygget og har steget voldsomt i verdi, mens lånene i stor grad har blitt spist opp av inflasjonen. Hytta ble bygget rimelig og bilen er ikke dyreste modell, sier Simensen.

– Det viktigste poenget er likevel at pensjonen som dagens pensjonister får er beregnet etter folketrygdens gamle og gunstige regler, legger Simensen til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...