onsdag 25. april 2012

Førerhundens dag

I dag markeres førerhundens dag over hele verden, også her i Norge.

Vi spurte norske førerhundbrukere hva som er det aller viktigste å snakke om denne dagen. Svaret overrasket oss. De fleste sa at vi må informere folk om at de ikke skal forstyrre en førerhund i arbeid!

Spørreundersøkelsen, som ble gjort av det uavhengige opinionsbyrået Ipsos MMI, avslørte at åtte av ti førerhunder er blitt angrepet eller forstyrret av andre hunder. Hele ni av ti blir forstyrret av oss mennesker som bare vil «klappe den søte hunden». Mange forteller at dette skjer flere ganger hver uke.

TV2-nyhetene har i dag intervjuet en førerhundbruker i Sogn og Fjordane som falt over en murkant og havnet på sykehus da en annen hund kom for å leke med førerhunden. Dette kan du trolig se på nyhetene i kveld. Det alvorligste er ikke å bli forstyrret, men at det kan oppstå farlige situasjoner når førerhunden og brukeren mister konsentrasjonen.
For å nå ut til hele befolkningen med en vennlig anmodning om å ta hensyn og ikke forstyrre en førerhund i arbeid, viser vi informasjonsfilmen «Ikke forstyrr!» på TV i disse dager.
Filmen vil kanskje få deg til å trekke på smilebåndet, men budskapet er alvorlig nok; du må gjerne snakke til førerhundbrukeren, men ikke henvend deg til en førerhund i arbeid. Du kan se filmen på ikkeforstyrr.no og gjerne oppfordre andre du kjenner til å se filmen.

Med vennlig hilsen
Norges Blindeforbund


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...