søndag 15. april 2012

10 valper født i natt!

Rubin, Smaragd, Ametyst, Safir, Diamant, Opal, Jade, Rav, Perle og Korall


Jeg tar imot besøk til valpene fra 10. mai og utover. Levering av valpen blir fra 14. juni.

I natt ble det født 1 svart tispe, 3 svarte hanner, 3 leverbrune tisper og 2 brune hanner. Siden det er mitt tiende kull og både moren og faren er fra eget oppdrett så blir det et jubileums kull av edelsteiner!


Når kvelden nærmet seg begynte Lady å mase om å ut, så det ble noen turer ut og inn. Stadig mer pesing. Jeg sendte en melding til Hilde på Kennel Nobelflat for å si i fra at det ble forøkelse iløpet av natten. Hun var i bursdagsfeiring, men tror nok hun var var mer opptatt av telefonen noen timer utover natta. Første valpen ble født kl 22:35. En svart tispe som har fått navnet Diamant.


Utover natta kom de en etter en som perler på en snor.


Siden fødselen startet etter at hundene var lagt til kvelds så tok Malin helt av når hun hørte valpeklynking. Hun bjeffet og ulet og ville ut av buret. Merethe tok henne ut og inn på sitt rom, men det hjalp lite. Hun lå ved døra og klorte for å ut. Stakkars hun hørte valpepiping og trodde vel kanskje det var en av sine... Til slutt måtte Merethe ta bånd på henne og ha henne til å legge seg i senga sammen med seg for å få sove. Godt det ikke var skole i dag.



Ved to tiden stoppet det opp så jeg tok med Lady ut på en lufte tur. Etterpå var hun i dusjen og fikk vasket av seg alt griset etter fødselen. Hun virket ferdig så jeg tok vekk alle de våte avisene og la inn tørre tepper i valpekassa.



Hun la seg ned med alle valpene ved puppene og sovnet. Jeg tok en runde for å slukke lys og låse til kvelds. Lady lå like rolig og magen kjentes tom ut. Så jeg gikk og la meg i senga for å få litt etterlengtet søvn.


Stor var overraskelsen i dag tidlig da jeg sto opp igjen etter noen timer søvn. Det lå ti valper og spiste i valpekassa. Ja det er jo ikke første gangen hundene har fått en valp på egenhånd etter at jeg har trodd de er ferdige, men to! Jeg laget litt havrevilling, sukker med valpefor og egg så hun skal få i seg litt næring. Malin hoppet over grinna inn til kjøkkenet opp i valpekassa og sjekket alle valpene. Det var tydligvis helt greit for Lady for hun bare fortsatte å spise maten sin før hun gikk ut for å lufte seg.


Edelsteinsamlingen min !

10 små vidundere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...