torsdag 8. mars 2012

Ny vaskemaskin i hus



Tålmodighet er en dyd, og DEN dyden har ikke jeg i det heletatt. Siden Leif jobbet natta så hentet han vaskemaskinen min i dag, før han igjen skulle på jobb i natt. Litt uvant at han er borte om natta igjen, men nå er det bare innimellom. Når jeg kom fra jobb sto den klar til bruk på badet.

Hotpoint vaskemaskin WMD 742 Sk

Jeg satte i kontakta og fikk beskjed om å velge språk i displayet. Eh og bruksanvisning det er jo noe en kikker i først når en ikke får til noe... Men med 100 knapper og trykking på  måfå så endte jeg opp med rumensk språk!!! Passe sliten og ikke minst sulten så kom det en lekse om den j.... ford.... vaskemaskinen. Leif kom og ba meg gå ut før jeg ødla hele maskinen. Han fant det ikke ut han heller og menn leser i allefall ikke bruksanvisning!

Bruksanvisningen måtte fram for å finne ut om det gikk ann å resette språket. For det hjalp ikke å ta ut kontakta. Jo hold knappen X Y og Z inne, ehhh jo da måtte en se tegnforklaringen i bruksanvisningen hvem knapper som var disse knappene da. Nok en lang lekse kom for det sto jo fortsatt helt uforståelige ting i displayet. Forhåndsomtalen på internett sa at den hadde så enkelt programinstilling at selv far kunne vaske klær. Kenneth kom inn på badet og kommenterte tørt, at om jeg trykket bitte litt til så kom knappene til å poppe ut på baksiden! Jeg fikk igjen beskjed om å gå ut av badet. Nei det ville jeg ikke for nå skulle jeg vaske klær før middagen ble påbegynt. Kenneth leste bruksanvisningen litt nøyere enn meg og fant ut at en måtte slå av maskinen mens en holdt de tre andre knappene inne. Nesten som å spille trekkspill jo!

Woala, så begynte det å blinke i allefall og jeg fant NORSK langt ned på siden. Så var det å finne ut hvor såpepulveret skulle, for det var ikke videre innlysende i en rund skuff med tre like kammere. Jeg har nok en uvane å snakke til tingene mine eller meg selv, for Merethe stakk hodet inn på badet. Kenneth hadde forsvunnet så raskt han kunne. Kan ikke skjønne at ingen vil være inærheten av meg når jeg plundrer litt.. Merethe fant fram bruksanvisningen og fant riktig kammer. Skjortering av to stapp fulle dunker med møkkete klær. Sengetøy, ullklær, håndklær, mørke klær og lyseklær i hver sine hauger. Da var forøvrig hele badegolvet dekket, så det var ingen som som skulle durse der i kveld i allefall.

Dyttet maskinen full av mørkeklær siden den haugen var størst. Hmmm hvilken knapp skulle jeg da trykke på for å få valgt program. Det var jo ti forskjellige å velge mellom. Det trenger ikke jeg, jeg bruker jo bare to innstillinger når jeg vasker klær. 60 grader full vask og 30 grader ullvask. Trenger ikke mer. Nå hadde jeg til og med et eget program som het håndklær og sengetøy!  Ja ja, trykket inn knappen som hadde genser på seg og start knappen, så får jeg håpe det kommer reint tøy utigjen om noen timer.

Middag ble det ikke, for Leif skulle dra halv seks på jobb igjen, så da ble det karbonadesmørbrød med speilegg. Smakte bra det og da, var varmt i allefall. Mens jeg ventet på at første vaskemaskin skulle bli ferdig skiftet jeg flis hos hønene. Da slipper jeg det til helga. Nå er vaskemaskin nr to igang og jeg tror jammen det blir reine klær i den jeg.


Mounty koser seg i senga til Merethe. Noe må han finne på også når han må være nede mens løpejenta er oppe. Ble ikke noe trening på oss på Nedmarken i kveld, for med en ukes klesvask å ta igjen, var det greit å få det unna. Både Mounty og Tessy fikk seg en bytur i går, så da går det bra til neste uke.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...