fredag 3. februar 2012

Når døden banker på...

Bloggeren Bronnie Ware har skrevet en bok om de fem tingene flest mennesker angrer på når livet deres er i ferd med å avsluttes.

1. Leve sitt eget liv
Det innebærer at en gjerne gjør det som er ventet av samfunnet, familien, venner eller andre mennesker en ikke vil skuffe - og dermed undertrykker sine egne innerste, dypeste ønsker.

2. Jobbe for mye
Ifølge en undersøkelse gjort i Storbritania, mente over 70% av menn at de jobbet for mye. Flesteparten av mennene Ware hjalp og pratet med mente det samme; de skulle ønske de hadde brukt mer tid på familie, venner og dyrket deres hobbyer.

3. Uttrykke følelser
Om man ikke klarer å utrykke følelser, eller om man ikke vil, putter man seg uansett i sitt eget følelsesfengsel. Først og fremst er følelser en av de letteste måten å knytte seg til andre mennesker på. På grunn av vår evne til empati, deler man gleder, deler man sorger og man deler følelser ut i fra hva andre mennesker sier og gjør, som enkelt og greit ikke går an å beskrive. Det må føles. Det er følelsen av liv.
4. Holde kontakt med venner
Det finnes 7 milliarder mennesker i verden. Du har gjerne møtt 10 000 av dem. Så om noen av vennene dine ikke vil det beste for deg, bevisst eller ubevisst - bør man nokså sikkert bryte i og med de kommer i lengden til å holde deg tilbake.

5. Å være gladere
For når man er takknemlig, er det umulig å være sur, gretten og ulykkelig. Og vi har så utrolig mye å være takknemlige for...
DU kan kjøpe boka her.



De 6 grunnleggene behov for mennesket er


1. Sikkerhet og komfort
Vi jobber knallhardt for å unngå smerte og å oppnå glede. Sikkerhet betyr overlevelse.

2. Usikkerhet og variasjon
Har man for mye sikkerhet, kjeder man seg. Har man for mye usikkerhet, føler man seg redd og bekymret. Så man trenger variasjon for å føle seg tilfredsstilt.
3. Betydning
Ha en følelse av å ha en betydning og en status. At en er unik på en eller annen måte som gir et signal om at våre liv har en spesiell mening.

4. Kontakt og kjærlighet
For å kunne dele energi, glede og kjærlighet med andre, trenger en å føle en viss kontakt med sitt indre jeg såvel som med andre.

5. Vekst
Det betyr ikke noenting hvor mye penger du har, hvor mange mennesker som kjenner deg eller hva du har oppnådd i livet.

6. Bidrag
Alle har et dypt indre behov for å føle en bidrar positivt i en større sammenheng.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...