tirsdag 1. november 2011

Valpene er født!



Malin ville ikke ha frokost i dag, så jeg tok henne med meg. Kunne jo hende at det kanskje ble valper i natt. Mye å gjøre på jobb, for jeg var litt usikker på hvor mye jeg fikk jobbet i slutten av uka siden valpene skulle komme på fredag. De de to første kullene har hun fått litt tidlig så jeg regnet med natt til torsdag egentlig. Tok med Malin på jobb i dag og luftet henne en time før lunsj. Vi gikk ned å spiste og hun lå igjen under pulten min. Siden vi var ferdige med Aktivmedjobben konkurransen i går, har vi fått en vane med å gå rundt kvartalet på jobben i lunsjen. Det gjorde vi i dag også, Malin var med for å få kommet seg på do. Hun holdt bra tempo og tisset endel.


Hun hadde vel ikke før kommet inn igjen før den første valpen bokstavelig talt tittet ut. Da var det bare å gi opp å jobbe mer, finne noen håndklær og være jordmor. Resten av folka på jobben ble litt engasjerte også og sto på tur for å kikke i døra inn til kontoret. Ingen av dem hadde sett en valpefødsel på så nært hold tidligere. Fram med mobiler og knipset noen bilder.


Ikke akkurat noen ønskesituasjon, men når valpene kom så mange dager før beregnet så må man gjøre det beste ut av det. Tipper det var samtaletemaet rundt middagsbordene rundt om i dag.

Merethe hadde utplassering på skolen i dag, så jeg fant ut at jeg måtte prøve å få tak i henne så hun kunne hjelpe meg hjem med valpene. En på jobben dro for å hente henne så når valpen hadde kommet ut kunne vi dra hjem for kanskje å rekke det før den neste kom. Jeg kunne ikke akkurat tenke meg å sitte på jobben i kveld heller om det skulle dra ut.

Den sjette valpen hadde kommet da Merethe var kommet til Normin. Konklusjonen ble at når den neste valpen tittet ut så skulle vi lempe dem i bilen og kjøre hjem. Malin bakerst med nedslått baksete, Merethe ved siden av og jeg kjørte. Snøtt halvveis hjem annonserte hun at nå kommer det en valp til. Flinke jenta mi var jordmor for den 8 valpen, jeg trengte ikke å stoppe. Der kan en se hva en har igjen for å la ungene være med fra de er små.


Vel hjemme så var det bare å bære esken med valpene inn i valpekassa og Malin var ikke særlig vond å be. Tok en liten stund, men så kom det to valper til. Totalt ligger det nå 6 tisper og 4 hanner i valpekassa. En god stund så trodde jeg det var fler for hun peset og presset til tider og ville ikke ha noe mat. Etter to turer ute så fikk hun gjort i fra seg en morkake, og da ble det bra. Nå ligger valpene og spiser seg gode og runde, mens Malin sover.


På jobben fleipet dem med at valpene skulle kalles opp etter hver av dem, eller så blir det mineraler, vitaminer og premixer...


Sliten Malin sover ut med de små etter snøtt 5 timer fødsel.

I morgen er det klart for HD røntgen av både Mounty og Happy så da rakk ikke Malin å være med for å veie seg...




2 kommentarer:

  1. Flinke jenta......, kos dere masse med de søte små...:-))))

    SvarSlett
  2. Grattis! Vilken upplevelse för dina arbetskamrater, inte varje dag sånt händer på jobbet ditt kan jag tro. Får bli "work" tema på namnen där ;)
    Helena.

    SvarSlett

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...