tirsdag 11. oktober 2011

Omplassering

Jeg har kommet til den konklusjonen at jeg må omplassere mine to eurasiere. Ingen av dem går særlig godt sammen med den ene av mine flater, så en flokk med tre som vil være sjefer fungerer dårlig i dagliglivet. Sammen med de andre hundene går dem veldig fint sammen, men ikke med hverandre. Det skal være kos og ha hund, men med rokkering av tre hunder blir hundeholdet slitsomt. Nå går det mot vinter og da kan ikke hundegården brukes over lengre tid. Det som trigger slossingen er når jeg kommer hjem etter å ha vært borte uten hunder. Så min konklusjon er at dem er sjalu på hverandre og vil ha min oppmerkomhet alene. Nå skal Malin ha valper og jeg kan ikke ha slike uroligheter, det er heller ikke noe positivt med småslossing for hannhunden jeg har. Han er for ung til å ordne opp i flokken og tre fram som leder. Urolighetene startet en stund etter at jeg måtte avlive min eldste flat 11 år gammel i fjor. Men i den seinere tiden har det bare blitt oftere og hardere kamper. Ingen av de andre hundene vil ta lederansvaret, eller for å si det sånn det er tre som vil være ledere.


Guro er snart to år og har gjort det bra på utstilling. Hun er HD fri, men har D på albuen. Hun bærer ikke plager av dette i dagliglivet. Hun er med på lange turer og elsker å være ute, sammen med andre hunder. Snill og grei så sant hun ikke må kjempe om å være sjef.


Vesla er snart tre år og er trenet opp i blodspor. Hun har patellalukserasjon, det vil si at kneskålen hopper ut av posisjonen sin når den blir flyttet på. Hun har svak grad og er med på lange turer og er aktiv, bærer ikke plager av dette i dagliglivet. Når hun leiker veldig med andre hunder kan den "hoppeut", da må den dyttes på plass igjen så er det full fart. Hun fungerer også veldig greit om hun ikke må kjempe om å være sjef.

Det vil trolig ikke fungere å plassere dem i samme hjem, men om du har en myk hund fra før vil det være fine hunder til både trening og selskap. De er aktive hunder som er oppvokst med flater, så de krever aktivisering både av bein og av hodet. De kan fint være alene hjemme og liker å kjøre bil. Vant til barn og stortrives med all oppmerksomheten.

Er du interessert kan du sende meg en mail eller ringe meg. De skal ikke omplasseres for langt unna meg da jeg kan tenke meg å ha kontakt med dem som overtar hundene. Ingen av dem kan brukes i avl pga beina sine, så du vil ikke få med noen papirer på hundene.




1 kommentar:

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...