fredag 29. juli 2011

En uke siden

Utøya en uke etter
En uke siden 22. juli 2011! Nå er det ikke lenger noen som er savnet etter massakeren, alle er identifisert og hele livet til gjerningsmannen er brettet ut i aviser og resten av media. Jeg har lest en god del om han og er ikke enig i at han ikke skal nevnes, men glemmes. Vi kommer aldri til å forstå han, eller hvorfor han gjorde det... men som Mads A. Andersen som jobber i VG sier. For at et troll skal sprekke, må det frem i lyset. Derfor er en boikott av Anders Behring Breivik en like dårlig idé som hans ideologi. Når det er sagt er et hat lettere å bekjempe når vi vet hvor det er, hvor det kommer fra og hvem som står bak.
Manifestet bør leses i filler, mener Andreas Wiese.
Fortier vi manuskriptet i det offentlige rom, slipper vi det ikke inn i nettopp det rommet der det kan møte motforestillinger. Samtidig risikerer vi at verdien og betydningen av papirbunken øker i nettopp de miljøer den kan gjøre mest skade, de miljøer som ikke selv holder seg med motforestillinger.
I går dro jeg og ei venninne på jentekveld. Vi startet på kinarestaurant for å spise før vi skulle på "en reise gjennom rockens historie". Jail House Rock, i gamle fengslet i Hønefoss. Tatt i betrakning det som skjedde forrige helg når det skulle vært premiere, så hadde dem modifisert forestillingen noe. Det var synd egentlig, for jeg syntes det var bedre i fjor.

På vei til Gamle fengslet gikk vi over torget i Hønefoss. Selv her var det samlet en god del blomster og stearinlys. Når forestillingen var over kjørte vi en tur ut til Utøya, der bildene over er tatt. Vi var der ved 23 tiden og selv da var det et tjuetalls mennesker der. Det var en ekkel stemning der. Dørgene stille og kaldt på en måte. Selv lyden fra bilene ble "borte" selv om E18 går rett forbi. Det var ikke lenge vi var der, for vi fikk en ekkel følelse av å stå der. Det var ingen som snakket, og ingen som gråt. Alle sto som statuer og hadde mer enn nok med seg selv. Absolutt en opplevelse i så måte.

Nå skal Mounty bades og klippes, for han skal på utstilling i Sarpsborg i morgen. På søndag er det utstilling i Moss. På mandag er planen Sommarland i Bø. Vi skal plukke opp en venninne til Merethe i Hvittingfoss i samme slengen, så da vil jeg ha sol i allefall!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...