onsdag 27. april 2011

Dyrlegebesøk



Tidlig opp til tross for at jeg hadde fri i dag. Merethe hadde siste kjøringa med moped i dag, så det var å være klar på Helgelandsmoen kl 0800. Så rett hjem for å få minstemann på skolen. Da var det liten vits i å gå og legge seg igjen, så det ble en tidlig tur på hundene. To timers tur opp på Holleia, rundt om Gulstøversetera og nedigjen. Det hadde tørket bra opp så det gikk greit med joggesko hele veien. På veien så jeg ferske grevlingspor og ikke nok med det, rakk å ta bilde av denne krabaten her også. Godt det ikke var hoggorm.

Når Patran var ferdig på skolen bar det til dyrlegen med Guro og Vesla for vaksiner. Vesla fikk sjekket kneet sitt igjen, men det var ingen endring siden sist. Det var begynt en forholdsvis nyutdannet dyrlege der, og hun fant ikke noen løs kneskål, men ville ikke skrive ut en attest på det. Så Bjørn Erik som så på henne i fjor, kjente på henne og hadde ikke noe problem med å flytte på den. Vesla har kneskål som flytter seg oppover og ikke sideveien, som var mest vanlig ettersom jeg forsto. Men hun plages nå ikke i det daglige med den, så da blir det ingen operasjon. Hun har ikke haltet siden i vinter nå. Da er det bare å dytte den på plass så er det full rulle igjen.

Guro ble i tillegg til vaksine både røntget for HD og AD, noe som så bra ut på bildene som ble tatt. Nå gjenstår det bare å se om NKK er like enige i den diagnosen. Hun kjente på knærne til Guro når hun var bedøvd og da var det slark i begge to. Trodde vel egentlig at dem ikke skulle være "bortevekk" når dem skulle sjekkes... Tar en seriøs sjekk av dem når hun skal vaksineres om et år igjen jeg tenker jeg, så får vi se hva dem sier da. Da er hun blitt mer voksen i utviklingen og ikke minst ubedøvet. Man skal ikke ta sorgene på forskudd. Guro var rimelig groggy resten av dagen og ville ikke ha noe kveldsmat nei. Litt glupsk til frokosten i morgen da tenker jeg.


Sognafarets Lady of Sierra Morena "Tiril" ferdig slanket og klippet til utstillingen på søndag. Vi ønsker Guri og Tiril lykke til og er spente på resultatet.

En trist telefon kom også i dag. Sognafarets Birk måtte gå over regnbuen i påsken. Frisk og rask til det siste, men hadde kreft i buken med både angrepet milt og nyrer. Svulstene syntes på ultralyd etter svært lave blodverdier på prøvene.

Det er det hundehold dreier seg om, sorger og gleder...  mest gleder da!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Nyt hver dag, den kommer ikke tilbake. Legg igjen en liten hilsen, så ser jeg at du har vært innom...